Follow:

Amerika tips #1 Random

Amerika tips

Omdat ik elf maanden in Amerika heb gewoond en vorig jaar een roadtrip door Amerika heb gemaakt, ben ik een dikke pro op het gebied van Amerika! Just kidding, er zijn vast veel dingen die ik nog kan leren haha. Maar ik weet waarschijnlijk meer van Amerika dan de gemiddelde Nederlander dus daarom een post over mijn Amerika tips voor als je (voor het eerst) naar Amerika gaat. Deze keer zullen de tips over random stuff gaan, er komen ook nog tips over bijvoorbeeld eten en drinken. Een aantal tips zijn persoonlijk en sommige van jullie zijn het er misschien niet mee eens, of hebben er niks aan, maar ik hoop van wel! 

Neem een CreditCard mee

Een Credit Card is echt nodig in Amerika. Je moet sowieso voor bijna elk hotel met creditcard kunnen betalen, en ook de borg van een huur auto. Wij hadden vorige zomer problemen met de credit card waardoor we niet meer naar de Grand Canyon konden. Zoiets levert later misschien leuke verhalen op, maar het is wel echt zonde van je tijd als dat gebeurt!

Tanken

Het is het gemakkelijkst om te betalen met je pas bij de pomp (net als je ook in Nederland kunt doen). Wil je cash betalen? Dan moet je voordat je gaat tanken bij de benzinepomp naar binnen en dan moet je zeggen: zoveel geld wil ik op pomp .. (nummer) en dan leg je het geld er neer en dan kun je tanken. Je betaalt dus eerst. Als je vervolgens voor minder geld tankt dan het geld dat je had neergelegd dan kun je het geld wat over is na het tanken binnen weer ophalen.

Amerika tips

Verkeer

Verkeer is in Amerika ook een beetje anders. Als je op een grote drukke weg zoals in LA rijdt, dan zijn Amerikanen gelukkig heel sociaal. Ze laten je er heel makkelijk tussen. Maar omdat je daar zoveel banen hebt wordt je ook wel vaak van rechts ingehaald, dus even extra opletten als je zelf van rijbaan wilt wisselen! De stoplichten staan aan de overkant van de weg, dat is misschien een beetje wennen. Je mag bij stoplichten bijna altijd rechts afslaan, ook door rood. Als dit niet mag dan staat er wel een bordje onder met ‘no turn on red’ oid. Als je door rood afslaat moet je natuurlijk wel goed uitkijken.  Dan de stopborden; bij elk stop bord moet je ook echt stoppen! Alle Amerikanen doen dit ook. (behalve in Californië niet altijd, daar minderen ze vaak vaart en rijden ze door als er niks aankomt.. Ook wel ‘The Californian stop’ genoemd. Maar als er toevallig politie is die ziet dat jij dit doet, dan kun je wel een boete verwachten, want ze zijn hier heel streng in!)  Je hebt heel veel stopborden in Amerika. Als je op een kruispunt stopborden hebt dan mag degene die er het eerst was ook weer het eerst wegrijden. Eigenlijk heel logisch, maar wel even wennen als je anders gewend bent! Bij de snelwegen werken ze met North, South, East en West, dus goed opletten of je naar de goede richting gaat. Last but not least, als je een schoolbus ziet en die stopt om kinderen in of uit te laten, dan komt er een stopbordje uit de zijkant van die bus. Je moet dan ook altijd stoppen.

Rondreis boeken

Wij hadden vorige zomer alle hotels etc van te voren al betaald en vastgelegd. Sommige mensen vinden dit niet fijn en boeken liever tijdens de reis alle hotels. Wij vonden het juist wel fijn. Bij elk hotel waar we kwamen moesten we alleen inchecken en als we weg gingen alleen de sleutel inleveren dan kon je weg. En onderweg heb je geen stress van hotels uitzoeken. Maarja dat is maar net wat je zelf het liefste hebt.

Navigatie

Nog een tip voor de navigatie: Toen wij naar ons hotel in LA gingen hadden we Los Angeles bij de stad ingevoerd in de navigatie. We verbleven in Santa Monica, wat hoort bij LA, maar dat bleek dus een voorstad ofzo te zijn. En de straat waarin we moesten zijn bestond in Santa Monica maar ook in LA. Wij hebben dus heel lang in de verkeerde straat rond gereden omdat we bij stad ‘Santa Monica’ hadden moeten invoeren in de navigatie… klinkt misschien heel logisch om LA in te voeren, maar ik denk dat wij niet de enige toeristen zijn die deze fout maken. Dat hoop ik niet tenminste, haha!

Amerika tips

Reizen door de woestijn/verlaten gebieden

Wanneer je door de woestijn of verlaten gebieden reist, moet je er altijd voor zorgen dat je genoeg water bij je hebt. Het kan voorkomen dat er niet veel plaatsen zijn waar je kunt stoppen en wat te drinken kunt halen onderweg dus je kunt beter goed voorbereid zijn. Dit geldt trouwens ook voor tanken. Op sommige plekken kwamen we wel een paar uur geen benzinepomp tegen! Wij zorgen er dus ook altijd voor dat de tank minstens halfvol was. Je zult maar met een lege tank midden in de woestijn staan zonder water…

Ipad/tablet

Wij vonden het heel handig dat we een Ipad bij ons hadden. Er is in de hotels vaak WiFi dus dan is het heel handig als je nog iets moet opzoeken over parkeren/dingen die je wilt zien etc.

Bankpas

Oh en vergeet niet om je pas (als je bij de Rabobank zit) zo in te stellen dat je hem ook buiten Europa kunt gebruiken. Kan gewoon via internet. Als je dit niet doet kun je niet pinnen in Amerika, zou een beetje jammer zijn.

Heb je nog iets toe te voegen? Zet het in de comments!

Liefs Sarah.

Share
Previous Post Next Post

14 Comments

  • Reply Denise

    Super leuke post. Ik ga deze zomer een rondreis maken door Amerika en ik heb dus echt wel iets aan je tips. Wat leuk dat je in Amerika gewoond hebt, ik ben jaloers! Liefs, Denise

    19 mei 2014 at 11:35
    • Reply Sarah

      Ja i know, super leuk!! Er komen de komende weken nog meer tips, hopelijk heb je daar ook wat aan 🙂 ja dat was echt geweldig hihi, maar een rondreis is ook super gaaf hoor!! Liefs!

      19 mei 2014 at 11:42
  • Reply Tineke

    Hahaha, ik weet nog goed toen mijn pinpas in Kansas werd opgeslokt door de automaat.m’n ouders hadden heel lief een nieuwe opgestuurd, maar die bleek het niet te doen, omdat hij eerst in bij een automaat in Nederland gebruikt moet zijn! Dus, pinpas weer teruggestuurd naar Nederland, en toen hij daar gebruikt was weer terug naar Kansas! :’)

    19 mei 2014 at 13:28
    • Reply Sarah

      Oh echt? Wat vervelend!! Dat moet niet tijdens je vakantie gebeuren, dan heb je echt pech. Gelukkig komt dat niet vaak voor!

      19 mei 2014 at 13:41
  • Reply FSHN Forward

    Wat een handige tips!

    19 mei 2014 at 13:54
  • Reply Leonie

    Haha dit zijn allemaal van die dingetjes waar je zelf niet zo snel aan zou denken als je op reis gaat, met de credit card bijvoorbeeld. Hele handige tips. 🙂

    19 mei 2014 at 13:56
  • Reply saskia

    Hele handige tips! leuk om te lezen!

    19 mei 2014 at 14:26
  • Reply yvonnedo

    Ik zou zo graag naar Amerika willen!

    19 mei 2014 at 18:50
  • Reply iiiThinkPink

    Handige tips! Ik wil nog heel graag een keer naar Amerika, maar dan moet ik eerst hard gaan sparen…

    19 mei 2014 at 19:31
  • Reply Rachel Kromdijk

    wat een goede tips heb je gegeven ik wil ooit ook nog een keer hier naar toe gaan! liefs x

    19 mei 2014 at 21:15
  • Reply Svenja

    Wat onwijs gaaf dat je in Amerika hebt gewoond. Het lijkt me zo een heerlijk land, en ik verlang er zo naar er ook eens naar toe te gaan. Op de een of andere manier voelt het land zo vertrouwd door alle serieus die ik heb gezien die zich daar af spelen. Zou heel graag naar The O.C willen, alleen al omdat dat gewoon mijn favo serie is <3 Een rondreis lijkt me ook heel erg gaaf, leuk dat jij dat hebt gedaan. Mocht ik ooit naar Amerika gaan (waar mijn vriend en ik stiekem wel al beetje voor sparen) dan houd ik deze tips zeker in gedachten!

    19 mei 2014 at 22:14
    • Reply Sarah

      Het is idd een heerlijk land waar ik heel veel van ben gaan houden 🙂 Ik snap dat Amerika vertrouwd voelt door al die films en series tegenwoordig! Maar goed doorsparen, het is je geld helemaal waard om een reis naar Amerika te maken 🙂

      20 mei 2014 at 18:06
  • Reply Mariëlle

    Ik wil ook ZO graag een keer naar Amerika, het lijkt me zo groots en mooi daar!!

    20 mei 2014 at 17:17
  • Reply Angela

    Niet dat ik naar Amerika ga voor zover ik weet, maar ik vind het handig dat je even verteld hoe dat zit met tanken, dat als je contact wil betalen dat je dat ook eerst moet neerleggen!

    20 mei 2014 at 21:25
  • Leave a Reply