Follow:

Oreo-chocolade cupcakes

Oreo-chocolade cupcakes

Vandaag in de eerste donderdag bakdag: Oreo-chocolade cupcakes! Ik ben gek op Oreo’s. Ik kan echt genieten als ik op de bank hang in mijn chill kleren met een leuke film en in mijn ene hand een Oreo en in mijn andere hand een mok met melk. Lekker de Oreo’s in de melk dippen en dan opsmikkelen. Hmm. Iets anders waar ik van hou is cupcakes! Dus ik besloot deze 2 grote liefdes to combineren tot één en dat was een groot succes wat ik graag met jullie wil delen! 

Oreo-chocolade cupcakes

Benodigdheden voor 12 cupcakes

125 g boter op kamertemperatuur
100 g zelfrijzend bakmeel
Gezeefd cacaopoeder
Theelepel bakpoeder
125 g suiker
2 eieren
2 eetlepels melk
Zakje vanillesuiker
12 Oreo’s

Muffinbakblik, cupcake vormpjes, een mixer en een voorverwarmde oven (190 graden).

Je gebruikt zelfrijzend bakmeel dus je zou in principe geen bakpoeder hoeven te gebruiken. Ik neem altijd het zeker voor het onzekere omdat ik wel wil dat mijn cupcakes gaan rijzen, dus ik doe er altijd een beetje bij (overigens hangt het denk ik ook van je oven af of bakpoeder nodig is). Cacaopoeder voeg ik gewoon naar smaak toe. De cupcake zelf is eigenlijk een chocolade cupcake, dus ik doe altijd lekker veel cacaopoeder erbij want ik wil natuurlijk wel dat de chocolade cupcakes echt naar chocolade smaken!

Oreo-chocolade cupcakes

Doe de cupcake vormpjes in het muffinbakblik en leg een Oreo in elk cupcake vormpje. Doe de suiker en de boter in een kom (de boter moet op kamertemperatuur zijn, het mixen wil dan veel beter) en mix het tot 1 geheel.

Oreo-chocolade cupcakes

Doe de andere ingrediënten erbij en mix weer tot alles 1 mooi glad beslag is.

Oreo-chocolade cupcakes

Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes en doe ze in een voorverwarmde oven (190 graden). Ze moeten ongeveer 12 – 15 minuten in de oven. Hoe lang precies hangt ervan af hoeveel beslag je in de vormpjes hebt gedaan, en ook aan de oven. Wanneer je denkt dat de cupcakes klaar zijn, haal je ze er uit en prik je erin met een satéprikker. Als de prikker er droog uit komt zijn ze klaar, maar als er beslag op de satéprikker zit dan moeten de cupcakes nog even terug de oven in!

Benodigdheden Oreo crème voor 12 cupcakes

100 g Mon Chou
40 g boter
240 g poedersuiker
Verkruimelde Oreo’s

Oreo-chocolade cupcakes

Doe de boter en de poedersuiker in de mixer en mix dit totdat beide goed gemengd zijn. Pas op: als je poedersuiker mixt dan stuift dit op en voor je het weet is je keuken bedekt in een wit laagje! Je kunt even een theedoek vasthouden om de mixer heen om het stuiven tegen te gaan, maar pas dan op dat je theedoek niet vast komt te zitten in de mixer. Dit gebeurde namelijk bij mij (oeps). Wanneer het goed gemengd is kun je de Mon Chou en de verkruimelde Oreo’s erdoorheen doen. Hoeveel Oreo’s je verkruimeld hangt ervan af wat jij lekker vindt. Ik heb ongeveer 3 gebruikt. Dit mix je een minuut of 4 tot alles 1 mooi glad geheel is.

Oreo-chocolade cupcakes

Besmeer de cupcakes met de crème en klaar zijn ze!

Heb jij wel eens Oreo-chocolade cupcakes gemaakt?

Liefs Sarah

Share
Previous Post Next Post

8 Comments

  • Reply iiiThinkPink

    Lijkt me erg lekker!

    22 mei 2014 at 16:00
  • Reply Denise

    Ziet er heerlijk uit!

    22 mei 2014 at 16:10
  • Reply Anouk

    Hmmm dit ziet er heerlijk uit!

    22 mei 2014 at 16:35
    • Reply Sarah

      Zijn ze ook! Hihi.

      22 mei 2014 at 18:23
  • Reply Kim

    O M G wat ziet dat er verrukkelijk uit!

    22 mei 2014 at 17:10
  • Reply Mandy

    Ziet er lekker uit, ik heb zelf ook ooit Oreo cakejes gemaakt. voor de decoratie heb ik toen een half koekje in de creme gestopt aan de bovenkant. Eet voor geen meter, maar ziet er wel leuk uit hihi

    22 mei 2014 at 17:37
    • Reply Sarah

      Ooh dat is ook een leuk idee ja!

      22 mei 2014 at 18:22
  • Reply dresses and daisies

    Ziet er te lekker uit!

    22 mei 2014 at 19:34
  • Leave a Reply