Follow:

Been there done that tag

Been there done that tag

Zoals jullie weten ben ik gek op reizen. Ik hou er echt van om andere landen te bezoeken, en nieuwe culturen te leren kennen! Dankzij mijn ouders, die gek zijn op vakantie, heb ik al vele plaatsen in Europa gezien. Zelf heb ik ook een aantal mooie plekken binnen en buiten Europa bezocht. Toen ik deze tag tegen kwam leek het me dus ook heel leuk om hem in te vullen. Dus bij deze, de ‘Been there done that tag’, ingevuld door mij, met lekker veel foto’s! 

Been there done that tagYosemite National Park in Californië

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?

België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Monaco, Italië, Vaticaanstad, Roemenië, Zwitserland, Zuid-Afrika, Lesotho en de Verenigde Staten (New York, Missouri, Tennessee, Virginia, Phoenix & Californië)

Been there done that tagHutje in Lesotho

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?

Er staan ontzettend veel landen op mijn verlanglijstje, ik wil nog graag naar Jamaica, Costa Rica, Austrialië, Nieuw Zeeland, Japan en ga zo maar door… maar als ik écht zou moeten kiezen en ik mocht nog maar naar 1 land dan werd dat Indonesië! Dit omdat ik graag het land waar mijn opa en oma vandaan komen nog eens wil zien. En het lijkt me ook een prachtig land!

Been there done that tagMet mijn lieve vriendin Letitia in Florence

Wat is jouw meest ideale vakantie? (strandvakantie, shopping trip, culturele vakantie, etc.)

Hmm, eigenlijk vind ik een combinatie van vele dingen ideaal. Ik hou van luieren op het strand, maar ook van winkelen en cultuur en leuke stadjes en dergelijke bekijken. De rondreis die wij vorige zomer hebben gemaakt vond ik eigenlijk wel ideaal. Je ziet veel plaatsen en veel dingen van een land, we hadden dagen dat we gingen shoppen maar ook dagen dat we gingen luieren. Maar je hebt met een rondreis wel veel tijd nodig, anders heb zie je van alles net iets te weinig en kun je ook niet uitrusten haha!

Been there done that tagSpring foto bij de Golden Gate Bridge in San Fancisco

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?

Er waren ontzettend veel plaatsen in Zuid-Afrika die ik echt bijzonder en geweldig mooi vond. Hier wil ik dan ook graag nog eens naar toe! San Francisco vond ik ook een geweldige stad, hier wil ik ook nog echt eens weer naartoe.

Been there done that tagDe Tafelberg vanaf Robben Island

Laat je allerleukste vakantiefoto zien.

Oké, ik vind het wel heel moeilijk om mijn allerleukste vakantiefoto te kiezen hoor! Ik heb dan ook niet een favoriet maar deze hieronder met mijn vader in Frankrijk vind ik wel heel leuk!

Been there done that tag

Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?

Nee helaas niet! Lijkt me wel heel tof om dat te doen. Maar aan de andere kant, je bent dan wel op die bestemming voor je werk dus je hebt misschien niet veel tijd om de bestemming te bekijken.

Been there done that tagHet prachtige Highway 1 tijdens onze roadtrip in Amerika

Met wie ga je meestal op reis?

De laatste paar keren met mijn vriend, daarvoor altijd met mijn ouders en zusje/broer en ook wel met mijn opa’s en oma!

Been there done that tagTrammetje in Lissabon

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn: familielid, vriend(in) of beroemd persoon)

Met Jeltine, naar Londeeeeeeeeeeeeeeeen!

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Een boot. Dan kon ik er weer af! Als ik al een boot had, mijn vriend of een vriendin, eten, zonnebrandcrème, zonnebril etc.

Been there done that tagIn de Vlaeykensgang in Antwerpen

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?

Ja vroeger met mijn ouders gingen we altijd naar Schoorl! Heerlijk was dat, ik heb er hele fijne herinneringen aan! Lekker naar de klimduin, naar het strand, warme stroopwafels eten en door de bossen wandelen. Ook gingen we wel eens naar een vakantiepark zoals Centerparcs.

Been there done that tagMet een mega grote Sequoia boom in Mariposa Grove bij Yosemite

Ga je liever naar een attraktiepark of naar een dierentuin?

Hmm ik vind beide leuk. Ik ben gek op achtbanen en leuke attracties en thema parken zoals Disneyland maar ik hou ook ontzettend veel van dieren! Maar sinds ik in Afrika ben geweest is de dierentuin wel iets minder spannend/mooi en eigenlijk vind ik ook dat dieren gewoon in het wild moeten leven.

Been there done that tagFamilie olifant in Zuid-Afrika

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?

Zon! Fo sho.

Wat is jouw leukste vakantie-herinnering?

Die keer dat opa en Jeltine mee waren naar een vakantie huisje in Nederland en er ging iets mis met domino day. Hartstikke sneu natuurlijk maar opa lag helemaal dubbel en daardoor wij dus ook! De vakanties in Frankrijk met mijn familie en een vriendin en haar familie waren ook super. Maar eigenlijk waren alle vakanties met mijn ouders super, ik heb dankzij hen zoveel mooie plaatsen gezien! En de vakanties met mijn vriend waren ook geweldig. Een leuke herinnering was dat we na een fijne wandeling bij het strand aan waren gekomen en beide onze badlakens waren vergeten, haha! Of die keer dat een vriendin en ik bij ’s avonds bij een groep vrienden op de camping zaten, terwijl we al lang terug moesten zijn bij onze tent van onze ouders, en dat mijn pa ons toen kwam opzoeken in zijn pyjama, hahaha!

Been there done that tagBij de Walk of fame in Los Angeles

Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?

Toen mijn opa tijdens een vakantie naar Italië naar het ziekenhuis moest. Of die keer dat we onze huurauto niet meekregen in Amerika. Al was dat ook geen drama want daardoor hebben m’n vriend en ik ook wel weer leuek dingen meegemaakt.

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?

Ik ga naar Florida, dus naar de Verenigde Staten! Ik heb er nu echt al super veel zin in. Hopelijk ga ik ook nog naar Wenen en Londen, maar dat is nog niet zeker.

Been there done that tagSpring foto in Barcelona!

Waar zou je nooit op vakantie gaan?

Irak of Iran? Ik zeg liever niet nooit, maar ik zou niet zo gauw naar een land gaan wat gevaarlijk is of waar oorlog is.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden deze tag te lezen! Neem hem gerust over als je wilt!

Liefs Sarah

 

 

Share
Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Mariëlle

  Je bent echt op mooie plaatsen geweest, toffe foto’s!

  16 juni 2014 at 16:00
 • Reply Mandy

  Wat een leuke tag! Je bent al in veel leuke landen geweest. Ik ga het van je overnemen en van de tweede vraag kan ik het antwoord ook gelijk overnemen 😉

  16 juni 2014 at 16:05
  • Reply Sarah

   Ooh grappig haha! Leuk dat jij hem ook gaat invullen, ga ik lezen! 😀

   16 juni 2014 at 20:14

  Leave a Reply