Follow:

Kerst nail art DIY

Kerst nail art DIY

Vandaag heb ik een hele simpele maar wel leuke nail art voor de kerst voor jullie! Voor deze nail art heb je maar 4 dingen nodig die waarschijnlijk iedereen wel in huis heeft. Dus ben je nog op zoek naar iets leuks voor op je nagels voor kerst? Lees dan snel verder!

Kerst nail art DIY

Wat heb je nodig?: Een schaar, tape (ik heb washi tape gebruikt), een gekleurde nagellak en een glitternagellak. Oh en een beetje geduld heb je ook wel nodig hihi. De glitternagellak moet trouwens wel dekkend zijn! Dus als je een glitter topcoat wilt gebruiken dan kun je beter een kleurtje gebruiken in plaats van de glitternagellak en daar dan de glitter topcoat overheen.

Kerst nail art DIY

Als eerste mag je je nagels lakken in de kleur die je hebt gekozen. Ik vond donker rood wel mooi voor de kerst! Maar felrood of donkerblauw is natuurlijk ook leuk. Ik heb hier 2 laagjes gebruikt.

BWIMG_1607

Zorg ervoor dat je nagels helemaal droog zijn voordat je verdergaat met de volgende stap. Hier heb je dus veel geduld voor nodig haha! Wanneer je nagels helemaal droog zijn knip je twee stukjes tape af. Beide stukjes plak je schuin aan de bovenkant van je nagel. Ze moeten elkaar ongeveer in het midden van je nagel kruisen, zo veel mogelijk aan de bovenkant van je nagel, want daar begint de top van de kerstboom!

Kerst nail art DIY

Daarna knip je nog 4 stukjes tape af. Bij deze stukjes ga je een van de rechte randen van elk stukje tape scheef knippen. Knip gewoon vanaf een hoekje van de tape scheef een stukje af! Het overgebleven stukje kun je nu op je nagel plakken zoals hierboven. Zorg ervoor dat het puntje niet teveel naar binnen zit, omdat je dan een rare vorm kerstboom krijg haha! Als je niet tevreden bent kun je gelukkig makkelijk de tape er afhalen en er weer opnieuw op doen. Het is een beetje priegel werk dus ook hier heb je geduld voor nodig!

Kerst nail art DIY

Druk de tape goed aan op de nagel en lak eroverheen met je glitternagellak, of andere kleur nagellak en topcoat. Voor de volgende stap is het makkelijker als je de glitterlak een beetje dun aanbrengt in plaats van heel dik. Hierna moet je weer geduldig zijn en de glitters heeeel goed laten opdrogen!

Kerst nail art DIY

Wanneer je helemaal zeker weet dat de nagellak droog is kun je heel voorzichtig de tape eraf halen. Doe dit lekker langzaam, zodat je niet per ongeluk een stukje boom er afhaalt. Wanneer je de tape eraf hebt gehaald kun je eventueel nog een paar hoekjes bijwerken met je nagellak totdat je tevreden bent. En dan is je nail art klaar! Best simpel toch? Je moet er alleen wel even de tijd voor nemen.

Wat ga jij deze kerst met je nagels doen?

Liefs Sarah

Share
Previous Post Next Post

10 Comments

  • Reply Petra

    het ziet er inderdaad niet al te moeilijk uit…leuk om eens te proberen…

    21 december 2014 at 08:15
    • Reply Sarah

      Hij is eigenlijk heel simpel en het resultaat is leuk! 🙂

      21 december 2014 at 16:43
  • Reply Nina Simplynspecial

    Wat leuk gedaan zeg! Mooi! Ik denk dat ik niks bijzonders ga doen, omdat ik er weinig tijd voor heb. Mocht dit wel zo zijn dan is dit wel een leuk idee 🙂

    21 december 2014 at 11:41
    • Reply beautifulday4makeup

      Wat een leuke en simpele manicure. Iedereen moet dit kunnen 😉

      21 december 2014 at 13:55
      • Reply Sarah

        Ja dit kan vast iedereen! 🙂

        21 december 2014 at 16:44
    • Reply Sarah

      Thanks! 🙂

      21 december 2014 at 16:44
  • Reply Lauryn

    Waaaauw super mooi, helaas als ik dit soort dingen probeer mislukt het altijd… zucht

    21 december 2014 at 18:43
    • Reply Sarah

      Thanks! Aaw haha! Je moet wel echt geduld hebben want als je dit even snel doet mislukt het inderdaad!

      21 december 2014 at 22:34
  • Reply Bertine

    wat heb je dat knap gedaan met plakband! prachtige kleur ook van OPI!

    2 januari 2015 at 22:23
    • Reply Sarah

      Dankjewel Bertine! De kleur is ook een van mn favorieten 🙂

      4 januari 2015 at 14:50

    Leave a Reply