Follow:

Bikini Body Guide van Kayla Itsines – week 1

Bikini Body Guide van Kayla Itsines

Yes, je leest het goed. Ik ben begonnen met de Bikini Body Guide van Kayla Itsines! Het afgelopen jaar was ik op het gebied van sporten behoorlijk lui. Bovendien hou ik heel erg van (vr)eten. Geen goede combi! Daarom besloot ik dat er iets moest veranderen. 

Bikini Body Guide van Kayla Itsines

Kayla volgde ik al een lange tijd op Instagram. De foto’s die ze altijd post beloven veel goeds! Ik had besloten dat ik de eerste maandag in januari zou beginnen met de Bikini Body Guide (BBG). Toevallig zag ik op Facebook in een groep voor bloggers dat er meerdere meiden zouden beginnen op maandag. Een van hen stelde voor om een WhatsApp groep aan te maken. Super leuk! Daar zit ik nu dus in en ik moet zeggen dat dat erg leuk is. Zonder hen had ik de begin datum vast weer een week uitgesteld omdat ik maandag niet echt zin had in sporten. As usual hehe. Het is de bedoeling dat je 2-3 keer per week workouts uit de BBG doet en daarnaast nog 3-5 keer cardio doet.

Beginners

Maandag avond begon ik goed met een stukje hardlopen. Ik ben vaker begonnen met hardlopen en dan deed ik meestal 2 minuten hardlopen, 2 minuten wandelen etc. Dat ging me altijd veel te langzaam dus daar had ik deze keer geen zin in. Ik heb bijna 3 km hardgelopen en toen vond ik het wel weer prima, aangezien ik zeker een jaar niet heb hardgelopen. Daarna ging ik met mijn workout uit de BBG bezig. Ik las nog even een stukje in de guide door, en daar stond dat je beter geen cardio en workout achter elkaar aan kon doen. Oeps, beginnersfout haha! Daarna las ik ook nog een waarschuwing waarin stond dat de bikini body guide van Kayla Itsine niet voor beginners is. Wat ben ik? Juist, een über beginner.

Workouts

De Bikini Body Guide van Kayla Itsines bestaat uit verschillende workouts. Elke workout bestaat uit 2 circuits welke bestaan uit 4 oefeningen -bijvoorbeeld 15 squats-. Je zet een timer voor 7 minuten en dan doe je alle oefeningen van circuit 1 zo vaak mogelijk, daarna 7 minuten circuit 2 en daarna beide circuits weer 7 minuten. Aangezien ik een beginner ben besloot ik geen timer te gebruiken maar beide circuits gewoon 2 keer te doen.

De workout van maandag was voor de benen! Ik vond het behoorlijk zwaar, maarja dat is ook niet gek aangezien ik niets gewend ben. Je moest ook een medicine ball gebruiken. Deze heb ik niet dus daar heb ik maar mijn nieuwe waterkoker in doos gebruikt, werkte ook prima haha! Na de workout was ik wel een klein beetje trots op mezelf, ik had toch al meer gedaan dan in het hele jaar er voor.

Woensdag waren de arms en abs aan de beurt! Dit was echt verschrikkelijk! Ik kon max. 4 push ups doen, dus deze heb ik maar op mijn knieën gedaan in plaats van de officiële manier. Bij de sit ups kwam ik niet eens omhoog! In plaats van de sit ups heb ik dus maar crunches gedaan haha!

Zwaar!

Als je een beginner bent als ik dan zijn de oefeningen van de bikini body guide van Kayla Itsine zeker weten heel zwaar. Ik heb ook ontzettende spierpijn gehad, nu ik dit type nog steeds. Vrijdag was er nog een optionele work out maar daar had ik totaaaal geen zin in, bovendien had ik nog veel te erg spierpijn haha! Vanwege het weer heb ik ook minder hardgelopen dan ik wou. Volgende week zijn er weer andere work outs aan de beurt! Ik hoop dat ik de BBG 12 weken kan volhouden. Ik weet dat ik de BBG niet helemaal doe zoals het moet. Omdat ik het niet op tijd doe  doe ik minder, daarom verwacht ik ook niet dat mijn resultaat aan het eind van de 12 weken top zal zijn. Toch is het al een hele verbetering, want ik doe nu in ieder geval al veel meer dan ik vorig jaar deed! Hopelijk heb ik over een paar maanden een blokjesbuik, hehe.

Ik heb trouwens wel before foto’s gemaakt en ik ga deze ook elke week maken. Als ik over een week of 4 nog steeds met de BBG bezig ben dan zal ik wel progress foto’s plaatsen! Dat doe ik nu nog niet voor het geval ik toch niet door zet met de BBG, dan staan er niet zo charmante ondergoed foto’s van mij op internet haha. Misschien kun je volgende week weer een update verwachten, misschien pas over 2 weken! Maar net wat het beste uitkomt.

Heb jij toevallig de bikini body guide van Kayla Itsines al eens gedaan?

Liefs Sarah

Share
Previous Post Next Post

16 Comments

 • Reply Vera

  yeah nog iemand die zo goed bezig is! Ik ben zelf ook op 5 januari begonnen en ik was ook echt een uber uber beginner! Ik heb de drie workouts wel gedaan maar ook niet volledig zoals het moet. Hele week heb ik spierpijn gehad in mijn benen, arme en buik. Wat super leuk dat jullie een whats app groep hebben ervoor. Veel mensen die daaraan mee doen? Volgende week week 2 we kunnen het ik weet het zeker

  11 januari 2015 at 09:38
  • Reply Sarah

   Ooh wat leuk! Ooh ja die spierpijn is verschrikkelijk haha! Ja heel leuk! We zijn nu met ee stuk of zes. Yes, we can do it! 😀

   12 januari 2015 at 11:29
 • Reply tineke

  Goed bezig! Ik durfde het zelf nog niet echt aan, omdat ik nog geen idee heb hoe mijn buikspieren er aantoe zijn inmiddels! Bovendien denk ik dat ik voor de rest van m’n leven geen bikini meer aan hoef te doen, dus ach, hahah 😉

  11 januari 2015 at 13:29
  • Reply Sarah

   Thanks! Ah dat snap ik! Je zou altijd de oefeningen voor de helft kunnen doen, om te kijken of het lukt? Kun je over een tijdje opnieuw beginnen en dan alles doen! :p wie weet kom je ooit nog de bikini van je dromen tegen die je echt wilt dragen! You never know haha!

   12 januari 2015 at 11:32
 • Reply Saar

  Wat goed zeg! Ik zou er ook graag aan willen beginnen, weet jij waar ik het kan verkrijgen?

  11 januari 2015 at 21:20
  • Reply Sarah

   Via haar website, maar jij hebt hem inmiddels al haha!

   12 januari 2015 at 11:34
 • Reply beautifulday4makeup

  Hmmm, ik vrees dat ze voor mij ook te zwaar zouden zijn

  12 januari 2015 at 13:44
  • Reply Sarah

   Ja pff het is behoorlijk zwaar!

   12 januari 2015 at 19:40
 • Reply Marloes/GLAMOURMOES

  Goed bezig! Het begin is er! Even doorbijten.

  12 januari 2015 at 13:56
  • Reply Sarah

   Dankje Marloes! 😀

   12 januari 2015 at 19:40
 • Reply Gerkje

  Goed bezig Sarah!! Zet m op deze week!!

  12 januari 2015 at 14:47
  • Reply Sarah

   Thanks Gerk! 😀

   12 januari 2015 at 19:40
 • Reply Esther

  Ik heb het van de zomer gedaan. Kwam niet verder dan week 3… wil eigenlijk wel weer beginnen! Ben in ieder geval weer aan het hardlopen 🙂

  14 januari 2015 at 22:22
  • Reply Sarah

   Jammer dat je niet verder kwam! Ik hoop dat ik het volhoud hihi. Hardlopen is ook top! 😀

   14 januari 2015 at 22:59
 • Reply Quinty

  Wat super goed dat je er aan begonnen bent! Ik kwam vanavond wat tegen op instagram over de BBG en was gelijk enthousiast! Ik ben toen een beetje gaan googlen en heb de free week of workouts gedownload! Hierin staan 3 verschillende workouts: legs, arms and abs. Er staat ook dat je 3 dagen per week kracht training moet doen, maar is het nou de bedoeling dat je elke week 1 keer de benen, armen en abs workout doet? Of meerdere workouts per kracht training dag?
  Alvast bedankt!!
  Dikke kus Quinty X

  24 maart 2015 at 23:41
  • Reply Sarah

   En inmiddels alweer gestopt haha! Ik ben eerst gaan hardlopen zodat ik wat conditie kan opbouwen en dan wil ik straks weer verder met de BBG 🙂 hmm, ik weet niet precies hoe de free week of workouts eruit ziet.. maar bij de bbg is het de bedoeling dat je maandag, woensdag en optioneel vrijdag de workouts doet. Maandag was volgens mij legs & arms en woensdag abs & cardio en vrijdag een mix. Per dag zijn er dan volgens mij 8 oefeningen die je binnen de tijd (4×7 minuten) zo vaak mogelijk moet doen. Snap je een beetje wat ik bedoel? 🙂

   25 maart 2015 at 10:40

  Leave a Reply