Follow:

High Tea organiseren + tips

High Tea organiseren

Dit jaar wou ik mijn verjaardag voor mijn vriendinnen een beetje anders vieren. Stappen doen we bijna niet meer -help, ik word oud!- en een avondje thuis zitten had ik ook geen zin in. Ik dacht: waarom ga ik niet een High Tea organiseren bij mij thuis? Dus dat deed ik!

High Tea organiseren

Je kunt natuurlijk een simpele High Tea organiseren, maar ik wou het direct goed doen. Een mooie gedekte tafel, lekker veel hapjes en het belangrijkste: ik wou alles zelf bakken! Dat brengt me direct bij mijn belangrijkste tip: plannen. Wanneer je 2 dagen van te voren begint met het plannen van en bakken voor je High Tea dan wordt je denk ik helemaal gek en dan gaat het je vast ook niet lukken. Vooruit bakken scheelt je stress en vele dingen kun je goed bewaren in de vriezer/koelkast of een koektrommel. Nodig op tijd al je vrienden uit en vraag ze voor een bepaalde datum aan te geven of ze erbij zullen zijn. Zo weet je hoeveel mensen je kunt verwachten en hoeveel je moet bakken. Erg handig om te weten zodat je verder kunt met je high tea organiseren!

High Tea organiseren

Jij gaat ook zelf een high tea organiseren? Planning is erg belangrijk! Ik begon 5 dagen van te voren met het uitzoeken van recepten. Wanneer je het de week voor je High Tea erg druk hebt met werk en andere dingen dan kun je beter nog iets eerder beginnen. Toen ik al mijn recepten had uitgezocht -ik heb vooral kookboeken gebruikt, maar op internet staan ook ontzettend veel recepten- begon ik met het maken van lijstjes. Op 1 lijstje schreef ik de ingrediënten per gerecht op, zodat ik later makkelijk kon kijken wat voor boodschappen ik moest doen. Ook verdeelde ik de gerechten onder in de categorieën hartig & zoet.

Op een andere lijst schreef ik hoeveel tijd het kostte om het gerecht te maken en of ik er een oven voor nodig had. Daarna verdeelde ik de gerechten over de dagen woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag, zodat ik een schema had van wat ik wanneer zou maken.

High Tea organiseren

High Tea organiseren

Officieel begin je bij een High Tea met hartig, daarna neem je scones en daarna andere zoete lekkernijen. Ik had geen zin om scones te maken dus ik heb gewoon een hartige en een zoete ronde gedaan! Er kwamen 6 vriendinnen langs dus in totaal waren we met 7. Ik heb de volgende dingen gemaakt:

Hartig

Hartige mini muffins – circa 14 stuks
Sandwich torentjes met brie, komkommer en sla – 7 stuks
Sandwich torentjes met kipfilet, komkommer en sla – 7 stuks
Wraps met gerookte zalm, roomkaas en sla – circa 14 stuks
Bladerdeeg pizza’s – 14 stuks

High Tea organiseren

High Tea organiseren

Zoet

Brownies – 7 stuks
Cupcakes – 7 stuks
Cakepops – 14 stuks
Pindarotsjes – circa 14 stuks
Rocky Roadrunners – circa 12 stuks
Slagroomsoesjes – 14 stuks
Zandkoekjes – circa 14 stuks
Kokosbollen – circa 10 stuks
Bladerdeeg kuipjes met slagroom & aardbei – 7 stuks

We hadden natuurlijk te veel, dus niet alles is op gekomen. Maar ik wou graag veel verschillende kleine hapjes zodat er ook wat te kiezen was. Uiteindelijk viel de hoeveelheid die overbleef me ook wel mee! De slagroomsoesjes had ik trouwens niet zelf gemaakt.

High Tea organiseren

Omdat wij een rot oven hebben moest ik extra goed plannen. Woensdag was ik bij mijn vriend, dus toen bakte ik de koekjes en kokosbollen. Deze kun je beide makkelijk een week bewaren in een goed afgesloten koekjes- of tupperware trommel. Donderdag mocht ik bij mijn buurvrouw bakken dus toen bakte ik de brownies en cupcakes. Deze kun je in een goed afgesloten trommel makkelijk een aantal dagen bewaren buiten de koelkast. Ook maakte ik donderdag de pindarotsjes en rocky roadrunners die je kunt bewaren met een stukje aluminium folie om een schaal heen. Vrijdag waren de bladerdeeg pizza’s, bladerdeeg kuipjes en hartige muffins aan de beurt. Ook deze kun je in een afgesloten trommel goed bewaren. Ook maakte ik de cakepops op vrijdag.

High Tea organiseren

High Tea organiseren

Vrijdag begon ik ook met het klaarzetten van etagères en schaaltjes. Met een papiertje gaf ik aan welk gerecht ik op welk schaaltje wilde hebben, om te kijken of ik wel genoeg plek had! Alles kwam bij mij gelukkig precies goed uit. Dit vond ik trouwens echt een top idee van mezelf, want als ik dit zaterdag nog had moeten doen dan was het me niet gelukt qua tijd. Bovendien wist ik nu direct of ik genoeg schaaltjes had. Ook heb ik vast de ballonnen opgeblazen!

High Tea organiseren

High Tea organiseren

Zaterdagochtend begon ik met het klaarmaken van de tafel. Ik had een beetje een roze thema, met een roze tafelkleed en roze servetten. Ik had theekopjes-kaarsjes en kleine vaasjes met roze rozen. Ook het servies zat onder de bloemetjes! Ik vond het ook leuk om naamkaartjes te maken, dus dat heb ik ook nog gedaan. Ook hing ik een slinger op met daaraan de ballonnen. Nadat de tafel klaar was maakte ik de sandwichtorentjes en de wraps -deze zijn het lekkerst wanneer je ze het kortst van te voren maakt-, pa klopte de slagroom voor me en ik smeerde glazuur op mijn cupcakes. Daarna ging ik mezelf klaarmaken!

Een half uur van te voren zette ik de hartige hapjes klaar op de tafel en de zoete hapjes alvast op de schaaltjes op het aanrecht. Ik deed water in de theepotten en wat extra in een thermoskan. Ik deed nog een muziekje aan en toen was ik er klaar voor! Precies op tijd want toen kwam de eerste vriendin er al aan.

High Tea organiseren

Ik vond de High Tea ontzettend gezellig en alles was heel lekker. Alleen de cakepops vonden we wat te zoet. Het is zeker een aanrader wanneer je nog iets leuks zoekt voor je verjaardag! Planning is wel echt heel belangrijk. Lijkt een high tea organiseren jou ook wel leuk? Of heb jij misschien al eens een High Tea georganiseerd en nog tips? Laat ze dan achter in de comments! En heb je vragen, stel ze dan gerust!

Liefs Sarah

Share
Previous Post Next Post

18 Comments

 • Reply Tineke

  Ooh, die cupcakes! Krijg er spontaan weer trek van! Wat een planning gaat erin zo’n high tea, zeg! ‘T was erg gezellig, en onwijs lekker hoor! 🙂

  23 januari 2015 at 06:54
  • Reply Sarah

   Haha, die waren super lekker he! Thanks! 😀

   24 januari 2015 at 12:53
 • Reply Marloes/GLAMOURMOES

  Wow het was wel veel werk zeg, maar het ziet er prachtig en lekker uit! Wij gaan binnenkort een high tea voor mijn oma organiseren, dus ik wel inspiratie opgedaan!

  23 januari 2015 at 10:23
  • Reply Sarah

   Aaah, leuk! Fijn dat je wat inspiratie hebt opgedaan!

   24 januari 2015 at 12:53
 • Reply beautifulday4makeup

  Dat ziet er allemaal superschattig uit!

  23 januari 2015 at 10:43
  • Reply Sarah

   Dankje!

   24 januari 2015 at 13:02
 • Reply Esther

  Handige tips heb je! Ik ben echt zo’n type die dan donderdag nog eens begint haha niet handig dus! Je hebt heel veel gemaakt en alles klinkt echt ontzettend lekker<3

  23 januari 2015 at 12:35
  • Reply Sarah

   Dankjewel Esther! Haha, dus niet doen als je ooit een gaat organiseren!

   24 januari 2015 at 13:03
 • Reply Mandy

  Het ziet er echt overheerlijk uit! Ik heb het ooit ook een keer gedaan voor mijn verjaardag, wat een werk hè. Maar wel gezellig!

  23 januari 2015 at 13:32
  • Reply Sarah

   Dankjewel! Jaa, pff maar het is het waard!

   24 januari 2015 at 13:03
 • Reply Laura

  Handige tips. Wat ziet het er ook allemaal schattig uit!

  23 januari 2015 at 15:39
  • Reply Sarah

   Dankjewel! 😀

   24 januari 2015 at 13:03
 • Reply Sophie

  aaah ik had dit niet moeten bekijken zo vlak voor het eten. Nu krijg ik overal echt geweldig veel zin in!

  23 januari 2015 at 18:17
  • Reply Sarah

   Hahaha, misschien is het juist goed dat je voor het eten keek, anders had je misschien vanalles gesnoept! :p

   24 januari 2015 at 13:04
 • Reply Rebecca

  Oeeeh wat had ik daar graag bij willen zijn! Ziet er allemaal echt zo onwijs lekker uit. Het is inderdaad heel belangrijk om van te voren te plannen.. Zelf had ik een keer iets georganiseerd samen met een vriendin. Op het laatst hadden nog even 4 meiden afgezegd. Grrrr

  23 januari 2015 at 18:41
  • Reply Sarah

   Haha, dankjewel! Ah meen je niet! Daar heb ik zo’n hekel aan, grr!

   24 januari 2015 at 13:04
 • Reply Eilish (artisticstateofmind)

  Super leeeuk! Dat wil ik ook gaan doen!

  23 januari 2015 at 22:01
  • Reply Sarah

   Thanks! Zeker doen haha!

   24 januari 2015 at 13:04

  Leave a Reply