Follow:

Essence & Catrice lippotloden

Essence & Catrice lippotloden

Van mijn nicht kreeg ik 3 Essence & Catrice lippotloden op mijn verjaardag! Het zijn alledrie prachtige kleurtjes en het rode lippotlood is een perfecte match voor een van mijn favoriete MAC lippenstiften. 

Essence & Catrice lippotloden

Ik heb twee lippotloden van Essence gekregen en één van Catrice! Die van Catrice is een Ultimate Stay Lipliner en is eigenlijk niet echt een potlood, maar dat zul je hieronder wel zien 🙂

Essence & Catrice lippotloden

Essence & Catrice lippotloden

Essence & Catrice lippotloden

Essence & Catrice lippotloden

De kleur van het lippotlood is 090 Holly Rose Wood. Bij Rose Wood moet ik direct aan Pretty Little Liars denken, haha! Who’s with me? Zoals je op de foto hierboven kunt zien is het niet echt een potlood, je kunt het kleur gedeelte omhoog draaien! Er zit een kleine puntenslijper aan de achterkant van het ‘potlood’ waarmee je de punt scherper kunt maken. Je kunt het niet heel goed zien op de foto maar eigenlijk is het gewoon een stukje plastic. Ik vind dit niet super goed werken, de punt breekt gauw af en ook zit de puntenslijper snel verstopt!

Remington Ci9532 Pearl Wand

Het lippotlood brengt een beetje stroef aan en ook is hij een beetje uitdrogend. Wanneer je je lippen over elkaar heen beweegt dan gaat dit best wel stroef. Hij blijft wel heel goed zitten. De kleur vind ik echt prachtig! Het schijnt een dupe te zijn van Soar van MAC, maar dit potlood heb ik niet dus ik kan het helaas niet vergelijken.

Essence & Catrice lippotloden

Essence & Catrice lippotloden

Het eerste Essence potloodje is in de kleur 06 Satin Mauve. Dit is wel echt een potloodje en deze moet je dus ook slijpen met een puntenslijper. Die krijg je er niet bij, dus als je een lippotlood voor de eerste keer aanschaft is het wel handig dat je ook een puntenslijper koopt 🙂

Remington Ci9532 Pearl Wand

Het potlood is heerlijk romig en brengt daarom heel fijn aan. Hij voelt ook heel fijn aan op de lippen, fijner dan het potlood van Catrice! Ook dit lippotlood blijft lekker lang zitten.

Essence & Catrice lippotloden

Essence & Catrice lippotloden

Het andere potloodje van Essence is de kleur 14 Femme Fatale, een lekkere felle rode kleur. Bij deze geldt eigenlijk hetzelfde als bij de kleur Satin Mauve. Deze heb ik al iets vaker gebruikt en toen heb ik ook gemerkt dat doordat het potlood zo romig is, hij wel redelijk snel op gaat! Of ik ben gewoon een beetje te fanatiek met slijpen, maar ik heb dan ook wel het liefst een beetje een puntje erop.

Essence & Catrice lippotloden

Ook deze is heerlijk romig en brengt heel fijn aan! Hij zit ook heel fijn, bij de lippotloden van Catrice kun je wel goed je lippen over elkaar heen bewegen want dat voelt helemaal niet stroef aan!

Essence & Catrice lippotloden

Hier zie je de swatches! De meest linkse is Holly Rose Wood van Catrice, die ernaast Satin Mauve van Essence en daarnaast zie je Femme Fatale van Essence.

Essence & Catrice lippotloden

Ik kwam erachter dat Femme Fatale een perfecte match is voor Ruby Woo van MAC! Altijd handig om te weten zoiets. Moest ik kiezen tussen Essence en Catrice, dan koos ik in dit geval sowieso Essence! De lippotloden zijn romiger en voelen fijner aan. Ook het slijpen van het potlood van Catrice vind ik een beetje onhandig. Qua houdbaarheid is er niet eens een heel groot verschil tussen de potloden. Beide potloden zijn o.a. te koop bij de Kruidvat, de Essence lippotloden voor €0,99 (koopje voor de kwaliteit die je krijgt!) en de Catrice potloden voor €2,39. Ik ben nu wel heel benieuwd naar de normale lippotloden van Catrice!

Heb jij al eens lippotloden van Essence of Catrice gebruikt?

Liefs Sarah

Share
Previous Post Next Post

28 Comments

 • Reply july

  Oeh wat staat die rode kleur van Essence je mooi zeg! De ultimate lipliners van catrice zijn echt mijn favoriet en dan met name mauve me tender 080!

  13 februari 2015 at 09:13
  • Reply Sarah

   Dankjewel! Ja ze zijn fijn he! Ah die kleur ken ik niet, zal ik de volgende keer even swatchen!

   13 februari 2015 at 13:39
 • Reply 4.Balou

  Hele mooie potloden! Ik heb de nummer 11 van Essence ‘nude’ toevallig gister gekocht, ben er erg blij mee! =)

  13 februari 2015 at 09:59
  • Reply Sarah

   Ah leuk, krijg je vast geen spijt van!

   13 februari 2015 at 13:40
 • Reply mariëlle

  Ik gebruik die van Essence echt zo fijn, ik gebruik ze heel graag!

  13 februari 2015 at 11:24
  • Reply Sarah

   Jaa, ze zijn echt heel fijn! Had ik niet verwacht voor de prijs!

   13 februari 2015 at 13:40
 • Reply beautifulday4makeup

  Wat een mooie kleuren. Satin Mauve heb ik ook, geloof ik

  13 februari 2015 at 12:12
  • Reply Sarah

   Dankje, vind de kleuren ook heel mooi!

   13 februari 2015 at 13:40
 • Reply Esther

  Ik vind de potloden van Essence ook heel erg fijn! Heb er ook 2 die ik heel erg graag gebruik

  13 februari 2015 at 12:29
  • Reply Sarah

   Jaa, ze zijn echt fijn!

   13 februari 2015 at 13:40
 • Reply The Beauty Magazine

  Oh wauw! Die laatste is echt heel mooi!!

  13 februari 2015 at 12:43
  • Reply Sarah

   Jaa, die vind ik ook echt prachtig! 😀

   13 februari 2015 at 13:41
 • Reply Mandy

  Wat een mooie kleuren! Ik wil ze alle drie hebben, haha. En jep PLL!!

  13 februari 2015 at 14:16
  • Reply Sarah

   Haha, ze staan jou vast ook heel leuk! Yeah, PLL! 😀

   13 februari 2015 at 16:10
 • Reply Esra

  Mooie kleuren! X

  13 februari 2015 at 18:30
  • Reply Sarah

   Thanks!

   14 februari 2015 at 10:46
 • Reply bymarlayne

  Vooral Satin Mauve vind ik er mooi uitzien!

  13 februari 2015 at 19:22
  • Reply Sarah

   Ja dat is echt een pracht kleurtje!

   14 februari 2015 at 10:46
 • Reply Petra

  Het zijn erg fijne lipliners,zelf draag ik ook vaak lipliners , als basis onder mijn lipstick, erg prettig!

  13 februari 2015 at 21:22
  • Reply Sarah

   Ik gebruik ze ook vaak als basis inderdaad, heel fijn! 😀

   14 februari 2015 at 10:46
 • Reply Indian2day

  Mooie kleuren, ik heb zelf gisteren twee lippotloden van essence gekocht. Deze kleur ziet er ook goed uit.

  13 februari 2015 at 21:48
  • Reply Sarah

   Ah leuk! Ze zijn heel fijn!

   14 februari 2015 at 10:47
 • Reply Marleen

  Satin Mauve ziet er echt prachtig uit! Mooie foto’s ook.

  14 februari 2015 at 13:01
  • Reply Sarah

   Dankjewel! 🙂

   15 februari 2015 at 11:08
 • Reply sabrina

  Ja fijn zijn die van Essence he! Ik heb er een paar waaronder satin mauve, dat is mijn favoriet. Van de gewone Catrice heb ik er ook een, wel een mooie kleur maar daar zie je alle velletjes bij. Meh…Ben de naam kwijt, iets met plum.

  14 februari 2015 at 23:00
  • Reply Sarah

   Ja heel fijn he! Wel jammer dat je velletjes ziet bij die van Catrice, daar hou ik nooit zo van.

   15 februari 2015 at 11:09
 • Reply Julie

  Ik heb Satin Mauve ook, en vind hem echt geweldig!
  Oh en bij Rose Wood denk ik ook gelijk aan PLL hoor! 🙂

  16 februari 2015 at 15:19
  • Reply Sarah

   Pracht kleurtje he! Haha leuk! 😀

   16 februari 2015 at 19:07

  Leave a Reply