Follow:

Quote DIY

Quote DIY

Vandaag laat ik zien hoe ik deze DIY heb gemaakt! Ik had dit idee al een tijdje in mijn hoofd en nu heb ik hem dan eindelijk gemaakt. Ben je benieuwd hoe ik dit heb gedaan? Lees dan gauw verder! 

Quote DIY

Wat heb je nodig?

– Een A-4’tje
– Een lijst waar het A-4’tje in past (die van mij komt van de Xenos)
– Een schaar (het liefst een kleine, deze op de foto is veel te groot kwam ik later achter)
– Een potlood
– Een gum
– Een zwarte stift
– Plakband
– Een oude atlas (die van mij komt van de Kringloop)

Quote DIY

Als eerste moet je een pagina uit de atlas uitzoeken die je als achtergrond wilt. Het liefst eentje met veel groen, want een lichtblauw/wit stukje zee achter het A-4’tje staat natuurlijk een stuk minder leuk. Ik heb gekozen voor Zuid-Afrika!

Quote DIY

De pagina uit mijn atlas was groter dan een A-4′ tje, dus de volgende stap is het uitknippen van de pagina uit de atlas in het formaat van het A-4’tje. Ik heb eerst het A-4’tje omlijnd met potlood op de pagina van de atlas en daarna kon ik hem makkelijk uitknippen.

Quote DIY

Oefen daarna op een ander A-4’tje (ik heb het papiertje uit de lijst gebruikt) je qoute. Zo kun je zien hoe groot de letters ongeveer moeten zijn en waar je welk woord wilt hebben. Het is ook handig om lijntjes te tekenen met een potlood zodat de woorden niet schots en scheef gaan staan! Wanneer je tevreden bent dan kun je dit zelfde gaan doen op het echte A-4’tje!

Quote DIY

Wanneer de quote op het A-4’tje staat kun je de tekst omlijnen met de zwarte stift. Alleen de woorden die je zwart wilt moet je omlijnen! Hierna kun je bij deze woorden het potlood uitgummen zodat alles mooi netjes is. Pas op dat je niet te fanatiek gumt want dan kan het papier gaan kreuken. Na het gummen kun je de letters die je zwart wilt gaan invullen! Dit heb ik expres later gedaan omdat ik niet het risico wou lopen dat mijn stift ging uitvlekken tijdens het gummen.

Quote DIY

De volgende stap is het uitknippen van de woorden die je niet zwart wilt. Dit is een rotwerkje en het ging ook met geen mogelijkheid met de grote schaar lukken, dus ik heb een kleine nagelschaar gebruikt.

Quote DIY

Het knippen duurde behoorlijk lang, dus inmiddels was het donker, vandaar de lelijke foto’s haha! Nadat je alles geknipt hebt kun je de letters van de ‘niet zwarte’ woorden ook omlijnen. Hierdoor springen ze er straks iets meer uit! Ik vond het rechtsonder nog een beetje te wit, dus ik besloot ook nog een hartje uit te knippen.

Quote DIY

Vervolgens doe je stukjes plakband dubbel en achterop het A-4’tje. Dit hoeft niet heel netjes, zorg gewoon dat het een beetje verdeeld is. Wanneer je dit hebt gedaan kun je de quote op de pagina uit de atlas plakken! Dit ging een beetje met moeite bij mij omdat ik hem natuurlijk wel recht wou. Gelukkig kun je dankzij de plakbandjes makkelijk het A-4’tje weer een beetje lostrekken wanneer het scheef gaat. Doe je quote in de lijst en hij is af!

Quote DIY

Tadaa! Ik vind het zo leuk dat het een travel quote is, en dat je een kaart op de achtergrond hebt. Ook passen de ‘niet zwarte’ woorden bij elkaar. Je kunt het nu ook lezen als: Travel makes richer!

Tip 1: Maak de letters die je wilt uitknippen niet te klein, dit scheelt een hoop gepriegel wanneer je ze moet uitknippen. Vooral de S was rot om te knippen.

Tip 2: Je kunt de quote ook printen op een A-4! De woorden zijn dan strakker en netter. Bij mijn quote zie je bijvoorbeeld veel wit tussen de laatste 2 regels, wanneer je het print heb je hier geen last van. Bovendien scheelt het een hoop werk!

Quote DIY

Je hoeft natuurlijk niet per sé een reis quote te gebruiken! Je kunt ook een quote gebruiken die te maken heeft met muziek en dan bladmuziek als achtergrond gebruiken. Staat vast ook hartstikke leuk!

Quote DIY

Toevallig kwam ik erachter dat de 2 plaatsen waar ik heb gewoond in Zuid-Afrika, Alicedale (linksboven) en Port Alfred (rechts), ongeveer op de plek zaten waar ik het hartje wou! Ik heb dus even wat beter gemeten waar het hartje ongeveer moest komen en het daar uitgeknipt. Leuk detail!

Wat vind jij van deze DIY?

Liefs Sarah

Share
Previous Post Next Post

12 Comments

 • Reply Jeltine

  Leuk zeg! En hoe cool dat Port Alfred in dat hartje zit ha!

  14 februari 2015 at 10:29
  • Reply Sarah

   Thanks! Ja leuk he, kwam precies zo uit! 😀

   14 februari 2015 at 10:47
 • Reply beautifulday4makeup

  Wat een superleuk idee!

  14 februari 2015 at 13:08
  • Reply Sarah

   Thanks!

   15 februari 2015 at 11:08
 • Reply Esther

  Ik vind je DIY heel erg leuk en origineel! Vooral een leuk detail dat de wereldkaart op deze manier tevoorschijn komt

  14 februari 2015 at 15:07
  • Reply Sarah

   Dankjewel Esther! Jaa, dat vond ik ook zo leuk! 😀

   15 februari 2015 at 11:09
 • Reply Claudia

  Het ziet er super leuk uit en dat is mijn favoriete quote!

  14 februari 2015 at 21:17
  • Reply Sarah

   Aah, toevallig! Thanks! 😀

   15 februari 2015 at 11:09
 • Reply 4Balou

  Heel leuk gedaan vooral dat je de letters opvult met een atlas kaart =)

  15 februari 2015 at 10:16
  • Reply Sarah

   Dankjewel! 😀

   15 februari 2015 at 11:11
 • Reply Marleen

  Leuke diy! Ziet er echt supermooi uit! Leuke quote ook.

  16 februari 2015 at 10:00
  • Reply Sarah

   Dankjewel! 😀

   16 februari 2015 at 11:15

  Leave a Reply