Follow:

Dingen die ik mis uit Zuid-Afrika

Been there done that tag

Ik mag dan dingen uit Amerika missen, uit Zuid-Afrika mis ik ook een heleboel! Ik heb een half jaar in Zuid-Afrika gewoond voor mijn studie en hier ben ik echt wel een beetje verliefd geworden op het land.. 

Dingen die ik mis uit Zuid-Afrika

Dieren

Ik ben gek op dieren en hoe awesome is het om over straat te lopen en ineens een aap te zien? Of om rond te rijden en een leeuw of giraffe te zien?! Of om een prachtige vogel te zien rondvliegen? Nederland heeft ook zeker mooie dieren maar die in Zuid-Afrika zijn toch net iets specialer. Soms denk ik dat ik een aapje in de bomen zie zitten, en wanneer ik me dan weer realiseer dat ik gewoon in Nederland ben dan ben ik weer lichtelijk teleurgesteld..

Weer

Niet te missen in dit rijtje, het weer. Ik was tijdens de winter in Zuid-Afrika, maar dan is het daar zomer! Terwijl er in Nederland bergen met sneeuw lagen en heel veel ijs liep ik buiten te zweten in mijn korte broek. Heerlijk! Maar ook in de winter is het in Zuid-Afrika fijn. Het is een stuk minder warm en het regent wat vaker, maar dat is niets vergeleken bij de winters in Nederland.

Dingen die ik mis uit Zuid-Afrika

Natuur

De natuur in Zuid-Afrika vond ik ook geweldig. De natuur was zó verschillend op allemaal plaatsen maar overal zo mooi. Ik kan nog steeds helemaal weg dromen bij mijn prachtige foto’s.

Gezelligheid

Veel van mijn medestudenten woonden op de campus en de rest in huizen er vlakbij. Dit betekende dat er altijd wel iets gezelligs te beleven was! Hier in mijn dorp heb ik maar 1 vriendin… de gezelligheid mis ik dus soms zeker.

Dingen die ik mis uit Zuid-Afrika

Eten

Qua eten is er altijd wel iets wat ik mis uit een land haha! Ik was gek op Kudu en Struisvogel biefstuk, maar ook op Malva Pudding en als toetje een Dom Perignon -nee, niet de champagne maar ijs met Amarula- hmm! En natuurlijk kan het knoflookbrood van Louis’ ook niet missen in dit rijtje.

Rust

Wat ik nog meer mis dan de gezelligheid, is de rust. De eerste module verbleef ik met een groep andere studenten in the middle of nowhere. Om ons heen was niks te beleven, je kon lekker in alle rust bij het zwembad liggen en als je zat te ontbijten liep er soms een giraffe langs. Er was geen internet en geen telefoon bereik dus niemand zat met zijn mobieltjes te spelen.. heerlijk! Ik zou er zo weer een paar weken naar toe willen! Maar dan wel met mijn vriend, want dat ik geen contact kon hebben met hem was dan weer wat minder.

Dingen die ik mis uit Zuid-Afrika

Ingubo

Last but not least, de kindjes van Ingubo! Ingubo is een project wat kindjes opvangt die op de vuilnisbelt wonen. Ik ging hier 1-2 keer in de week naar toe om te helpen eten klaar maken, helpen met knutselen of om gewoon met de kindjes te spelen. Ik vond het altijd ontzettend leuk, al die lieve kindjes, en wanneer ik foto’s van ze zie dan smelt ik weer helemaal.

Zou jij het ook zo gaaf vinden als olifanten, giraffes en leeuwen ook in Nederland woonden?

Liefs Sarah

Share
Previous Post Next Post

14 Comments

 • Reply mariëlle

  Klinkt heerlijk daar, ik wil ook echt eens daar heen reizen!

  16 april 2015 at 08:04
  • Reply Sarah

   Zeker doen als het kan, het is daar prachtig!

   16 april 2015 at 09:32
 • Reply 4.Balou

  Wauw ik kan me voorstellen dat je dat mist.. De dieren en de natuur zien er werkelijk prachtig uit!

  16 april 2015 at 08:41
  • Reply Sarah

   De dieren en natuur waren zeker prachtig! Dat maakt Nederland maar saai he!

   16 april 2015 at 09:33
 • Reply beautifulday4makeup

  Ik kan het wel geloven dat je al deze dingen mist

  16 april 2015 at 09:12
  • Reply Sarah

   Echt he! 😀

   16 april 2015 at 09:34
 • Reply Esther

  Ik snap wel dat je die dingen mist, vooral de rust die je beschrijft kan ik ook goed begrijpen. Wat tof dat je een half jaar daar hebt kunnen wonen voor je studie zeg, streep dat maar eens af van je bucketlist haha. Liefs P.S. Ik ga je volgen via Bloglovin 🙂

  16 april 2015 at 09:24
  • Reply Sarah

   Ja die rust was heeeerlijk! Ja het was super gaaf, die kan inderdaad van mijn bucketlist af 😀 ah lief, thanks!

   16 april 2015 at 09:35
 • Reply Jeltine

  Toevallig droomde ik vannacht nog over ZA haha. Ik mis het ook, de mensen, gezelligheid, het weer, de natuur en zeker ook mn kindjes

  16 april 2015 at 09:34
  • Reply Sarah

   Oh wat leuk! Was je weer even terug 🙂 jaa, die lieve kindjes! Konden we maar weer even terug!

   16 april 2015 at 09:36
 • Reply Anouk

  Ah heel gaaf dit! Ben net zelf twee maanden naar Zuid-Afrika geweest dus herken een heleboel. Heimwee!

  16 april 2015 at 11:03
  • Reply Sarah

   Ooh gaaf! Konden we maar even terug he!

   16 april 2015 at 11:56
 • Reply Kimberley

  Ja, wat gaaf zeg allemaal! Lijkt me ook wel een te grote overstap om van daar naar Nederland te gaan, haha. Geen giraffes hier, en dat is nog het minste 😉

  16 april 2015 at 19:01
  • Reply Sarah

   Jaaa! Al zullen Zuid-Afrikanen hier waarschijnlijk alles mooi een geweldig vinden haha!

   16 april 2015 at 19:17

  Leave a Reply