Follow:

24 en vrijgezel. Jammer, of toch niet?

23 en vrijgezel

Letitia, net 24, opgegroeid en woonachtig in een klein dorp, werkzaam bij een overheidsinstelling, gek op Italië. Aangenaam. Mijn lieve vriendin Sarah heeft me uitgenodigd om af en toe een gastblog te schrijven op ohsobeautiful.nl. Ze weet dat ik graag schrijf en er vaak over nagedacht heb om zelf een blog te beginnen. Helaas mis ik de tijd en het doorzettingsvermogen om dit plan daadwerkelijk door te zetten. Wie weet komt het er ooit nog eens van, maar voor nu vind ik het erg leuk af en toe iets voor jullie te schrijven. Hopelijk is dat wederzijds! 

23 en vrijgezel

Dat ik single ben, heb ik hierboven in mijn voorstelrondje niet gelijk genoemd, puur omdat ik vind dat single zijn niet iets zegt over wie ik ben. Al delen een hoop mensen die mening niet. Het zal vast goed bedoeld zijn, maar ik hoor vaak dingen als: “Nog niet weer aan de man? Nee? Jammer joh… want hoe lang is het geleden dat het uitging met je ex? Zo.. pff, ruim drie jaar alweer. Tja, jammer hoor”. Is het jammer? Soms wel. Vooral nu ik pas geleden op mezelf ben gaan wonen. Vooral in de avonden mis ik gezelschap. Het alleen koken, eten, tv kijken, op bed gaan noem het maar op.

Van de andere kant is het absoluut niet jammer. Ik kan mijn huis zo inrichten zoals ik wil, ik kan doen wat ik wil en wanneer ik dat wil, ik heb geen last van ergernissen en zogeheten partnerruzies. Elk voordeel heeft zijn nadeel zullen we maar zeggen. Wanneer je al voor langere tijd een relatie met iemand hebt, zal je dit waarschijnlijk vaak horen: “Nou nou, jullie zijn al lang samen of niet? Zo.. pff, alweer bijna vijf jaar? Wanneer wordt het tijd voor de volgende stap in jullie relatie?” *hint hint*. Nu hoop ik trouwens dat ik me daar nog niet al te vaak schuldig aan heb gemaakt.

I am the one

Naast het feit dat ik in mijn vriendengroep zo’n beetje de enige ben die geen relatie heeft, valt het me op dat er momenteel een ware babyboom gaande is. En dan vooral onder mijn leeftijdsgenoten. Het lijkt wel alsof iedereen massaal aan kinderen begint waardoor ik plots het idee heb wel heel erg achter op schema te lopen. Nu heb ik natuurlijk net zo min het recht om hierover te oordelen als dat andere mensen hun oordeel mogen vormen over mijn single bestaan, maar ik vind het gewoon zo opvallend.

Ik was het meisje dat op de basisschool als één van de eersten met jongens bezig was en als eerste had gezoend (want daar draaide destijds alles om). Ik had verkering en dan heb ik het over lange stabiele relaties, voor zover dit mogelijk was voor twee elfjarigen natuurlijk. Nu heb ik het idee veel minder goed te weten hoe mijn leven eruit moet gaan zien dan anderen. Of zouden anderen eigenlijk ook geen idee hebben? En is dat niet ook een beetje de charme van het jong zijn?

Ja, ik ben een behoorlijk serieus persoon, zoals jullie vast al wel gemerkt hebben. Ik kan veel tijd spenderen aan het nadenken, filosoferen en het analyseren van vele levenselementen. Gelukkig is er nog ruimte voor meer karaktereigenschappen en kan ik ook erg vrolijk en spontaan zijn. De taalreizen naar Italië die ik in 2013 en 2014 gemaakt heb schaar ik bijvoorbeeld graag onder de categorie ‘vrolijk en spontaan’. In ieder geval heel leuk om via deze weg kennis met jullie te hebben gemaakt. Voor degenen die ook gek zijn op Italië of dat wellicht graag willen worden, lees mijn volgende blog! Ik zal gaan vertellen over mijn taalreizen, inclusief tips en must-sees.

Wie van de single ladies herkent mijn probleem?

Liefs Letitia

Share
Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Tineke

  Proest, ‘I think i’m the one’ :’D

  Ik vind het in iedergeval wel leuk dat je blogs gaat schrijven, want ik vind je gewoon nog steeds hartstikke leuk schrijven!

  En ik heb nu wel een iets beter beeld van mijn leven dan een jaar geleden, maar dat komt alleen maar door Sofie.

  24 juni 2015 at 08:15
  • Reply Letitia

   Dank je wel voor het mooie compliment! 🙂 En ik kan me voorstellen dat je nu een veel beter beeld hebt bij hoe het er allemaal uit moet gaan zien. Ik totaal nog niet haha, maar ik zie wel wat er op mijn pad komt.

   Bedankt voor je reactie!

   25 juni 2015 at 16:41
 • Reply Marloes/GLAMOURMOES

  Yep! Ik! Ik ben 26 en vrijgezel en er wordt regelmatig gezegd dat ik te kieskeurig ben haha. Ik ben momenteel veel te druk en heb geen tijd voor daten en dergelijke. Ook heb ik nog geen leuk persoon gevonden waar ik dat mee zou willen. Ach af en toe Tinderen is helemaal niet zo erg en ook wel grappig. Maar ik mis het wel om leuke dingen te doen met je vriend en een toekomst op te bouwen.

  24 juni 2015 at 11:49
  • Reply Letitia

   Te kieskeurig ja… dat herken ik ook. “Maar dat is toch gewoon een leuke jongen? Wat is er nou weer mis met hèm dan?” Uh ja niets op zich, maar er moet wel iets zijn he? Enige vorm van aantrekkingskracht of iets dergelijks. Dat ontbreekt vaak bij mij haha. Af en toe tinderen is inderdaad best leuk, maar tot nu toe bij mij ook nog niet succesvol. De zoektocht gaat verder (of eigenlijk niet, want als ik ernaar op zoek ben, lukt het nog veel minder goed!)

   Bedankt voor je reactie. Wordt zeer gewaardeerd.

   25 juni 2015 at 16:44
 • Reply Lins

  Ik ben 25 en 3 jaar single. Ik weet perfect wat je wil zeggen. Op mijn 16de had ik het zogenaamde tienjarenplan. Het kon niet snel genoeg gaan. 9 jaar later heb ik het gevoel dat ik het helemaal niet meer weet. Ik werk erg veel en probeer dates en mannen ‘te omzeilen’. Als ik aan relaties denk, word ik onzeker, alsof ik de handleiding kwijt ben.

  24 juni 2015 at 19:53
  • Reply Letitia

   Wow, wat jij zegt, voel ik precies hetzelfde! Ik had ook grootse plannen. Op mijn 18e wilde ik gelijk het huis uit, op mijn 24e zou ik toch al wel moeder zijn, want ik wilde niet net zo laat kinderen krijgen als mijn moeder. En nu ben ik 24 en woon ik pas net op mezelf haha.

   Als het op relaties aankomt ben ik geloof ik de handleiding ook kwijt. Goh, wat kun je je dan onhandig voelen zeg. Ach, zo lang we uiteindelijk maar blij zijn met hoe we ons leven indelen. Bedankt voor je reactie!

   25 juni 2015 at 16:47
 • Reply Svenja

  Wat een leuk artikel heb je geschreven Letitia! Zelf ben ik niet vrijgezel, maar ik zou er nooit iemand op aankijken als iemand nog vrijgezel is. Iedereen moet lekker doen waar diegene zelf gelukkig van wordt. En een relatie moet je niet opdringen, je komt vanzelf de ware tegen. Zelf heb ik ondertussen alweer ruim vier jaar een relatie. En ik denk dat allebei de kanten zo zijn voordelen heeft. Jij kan lekker doen en laten wat je zelf wil, terwijl ik altijd rekening moet houden met mijn vriend!

  25 juni 2015 at 06:53
  • Reply Letitia

   Dank je wel voor je reactie en het mooie compliment! Net wat je zegt, je moet het niet opdringen. Wellicht een ietwat vreemde vergelijking, maar het is net als met schoenen kopen. Wanneer je op zoek bent naar een bepaald paar, vind je nooit de goede en draait het op niets uit. Ik kom vanzelf wel weer iemand tegen 🙂

   25 juni 2015 at 16:50
 • Reply Kim

  Ik heb al 14 jaar een relatie en soms zou ik willen dat ik vrijgezel was, haha. Ik heb die fase helaas overgeslagen, het lijkt me heerlijk om eens geen rekening met iemand te houden. In mijn geval moet ik dan nog met twee personen rekening houden want wij zijn idd eindelijk in de volgende fase terecht gekomen 😉

  25 juni 2015 at 14:31
  • Reply Letitia

   Wauw, dat is al een lange tijd. Mooi om te horen dat jullie in de volgende fase zijn gekomen haha. Uiteindelijk hoort het er ook allemaal (meestal) bij. Vrijgezel zijn is lang niet altijd leuk, maar inderdaad erg fijn om niet altijd rekening met iemand te moeten houden. En verder ook niet eens zo verkeerd om eens een periode in je leven ‘alleen’ te zijn geweest.

   Bedankt voor je reactie!

   25 juni 2015 at 16:53

  Leave a Reply