Follow:

Ik deed mee aan de Crazy Color Run in Leeuwarden

Crazy Color Run Leeuwarden

Ja hoor, ik doe voor het eerst mee aan een hardloop evenement, blijkt het een te zijn die het nieuws haalt! En dan niet echt op een positieve manier. Lees gauw verder voor mijn verslagje van de Crazy Color Run in Leeuwarden.

Crazy Color Run Leeuwarden

Voor degenen die het niet hebben meegekregen. Afgelopen zondag was de Crazy Color Run in Leeuwarden. Je weet wel, zoiets waarbij je 5 kilometer hard loopt en elke kilometer met kleurtjes verf bekogeld wordt. Aan het eind van de run ben je dan een prachtige paradijsvogel wat leuke foto’s oplevert. Want daar doet het grootste deel van de deelnemers het volgens mij ook voor. De foto’s. Anyway, ik deed dus mee met Tineke. Weken terug hadden we ons ticket al besteld! Twee weken voor de run vroegen we ons af wanneer we meer informatie toegemaild zouden krijgen. Over het startbewijs enzo. Dit kwam maar niet! Gelukkig zag Tineke op Facebook dat we deze de week ervoor in een winkel konden ophalen. Maar hoe laat het evenement dan begon? Was ook niet echt duidelijk. Eigenlijk was er niks echt duidelijk. Een beetje huiverig reden we zondag dus richting de start en finish van de run.

Eenmaal op het terrein aangekomen bleek het wel prima geregeld te zijn. Gelukkig maar. Hoewel de organisatie ‘s ochtends nog op Facebook had gezet dat we het hadden getroffen met het weer begon het helaas wat te regenen. Ze hadden dus niet de weersverwachting van de rest van de dag bekeken. Zelf waren we zo slim geweest om dit te checken dus op een beetje regen waren we wel voorbereid.  Geestelijk dan, want je gaat natuurlijk niet hardlopen in een regenpak of paraplu.

En toen ging eindelijk de run van start! We werden direct bekogeld door blauwe verf. Yay, een leuk begin. We hadden de laatste tijd niet super veel getraind (vooral ik niet.. eigenlijk helemaal niet..) dus we deden lekker rustig aan. Na ongeveer een kilometer kwam het tweede bekogelmoment in zicht. Rood deze keer! Helaas leek de verfspuiter niet te werken ofzo, want na dat punt waren we nog steeds vooral blauw.

Inmiddels begonnen we het steeds warmer te krijgen, dus die regen was eigenlijk ook wel lekker. Er volgden nog een paar bekogelmomenten en toen zat de run er al weer bijna op. Dat vond ik helemaal niet erg want ik had het inmiddels ook wel gehad. Bovendien begon het steeds harder te regenen! Toen we zagen aangegeven dat we de 5 kilometer gepasseerd waren werden we blij, totdat we erachter kwamen dat de finish nog helemaal niet in zicht was. Anticlimax. Zo’n halve kilometer later kwam dan eindelijk de finish in zicht. We werden een laatste keer bekogeld en daarna konden Tineke en ik high fiven, want we hadden alles hardgelopen en niet gewandeld, wat we wel hadden verwacht. Ik was dus best trots op ons.

Crazy Color Run Leeuwarden

We kregen nog een zakje verf voor het gezamenlijke gooi moment. Vanwege de regen hadden we niet echt zin om hier op te wachten dus dit hebben we maar op elkaar gegooid. Daarna gingen we snel op zoek naar vriendjes & baby. We maakten een paar foto’s en gingen daarna weer op zoek naar de auto. Bij de auto aangekomen probeerde ik met een handdoek de verf van mijn armen en gezicht te vegen. Ik had verwacht dat ik het meeste er zo af kon vegen, maar helaas, een groot deel bleef zitten. Vriend had ondertussen de autostoel ingepakt met vuilniszakken en ik verruilde mijn hardloop outfit snel voor mijn Batman legging en Transformers trui, in de stromende regen.

Thuis aangekomen sprong ik snel onder de douche, want ik had het nogal koud en ik wou die verf ook zo snel mogelijk van me af hebben. Ik waste mijn haar twee keer en schrobde mijn gezicht en armen wel wat vaker. Toen ik uit de douche stapte keek ik in de spiegel. Shit. Er zaten nog duidelijke sporen van blauw en groen op mijn voorhoofd en wenkbrauwen, mijn handen zagen er niet uit en op mijn arm zat een grote rode vlek. Naja, die avond zou ik nog wel even een scrub poging doen. Ik plofte neer op de bank en zag dat ik een appje had van Tineke. Zij had ook blauwe wenkbrauwen en blauw en groene vegen in haar haar! We konden er wel om lachen. Iets later appte Tineke me weer, deze keer zei ze dat ik de Facebook pagina van de Color Run eens moest checken. Holy moly, wat een berichten!

Ik pakte er een figuurlijk bakje popcorn bij en ging de hele Facebook pagina bij langs. Ontzettend balen natuurlijk, als je haar ineens verkleurd is! Vooral als je de volgende dag gewoon moet werken. Maar men, er zaten ook wel weer veel zeikerds tussen. Bovendien stond op de website dat je met geblondeerd haar beter een hoofddeksel kon dragen. Maar goed. Ik bemoei niet. Al snap ik ook wel weer dat je niet alles op de website leest. Ik deed nog een scrub poging op mijn voorhoofd en handen, maar helaas, dit hielp ook niet echt. Naja, dan maar wat extra make-up op totdat het weg gesleten is. Ik antwoordde nog een paar berichtjes van mensen met de vraag of mijn haar wel was schoon geworden. Ja, mijn haar wel, op een paar vlekken op mijn hoofdhuid na. Inmiddels hoorde ik dat het Color Run drama voorpagina nieuws was en Hart van Nederland gehaald had. Whut?! En ik maar denken dat in Friesland allemaal nuchtere mensen wonen. Ach, ik kan er wel om lachen. De run was leuk en crazy was ‘ie zeker ook!

Heb jij wel eens meegedaan met een Color Run?

Liefs Sarah

Share
Previous Post Next Post

29 Comments

 • Reply Kirsty

  Gelukkig kan je er nog wel om lachen! Ik heb zelf nog nooit aan een color run meegedaan, omdat ik altijd veel te bang ben dat de verf niet makkelijk af te wassen is en nu is het nog echt misgegaan ook dit keer.

  29 juni 2015 at 15:36
  • Reply Sarah

   Aaah, hahaha! Meestal gaat het wel goed, dus je moet gewoon eens meedoen want het is hartstikke leuk! Doe je gewoon een muts op en oude kleren aan haha!

   29 juni 2015 at 20:09
 • Reply Dina

  Wat leuk dat jullie samen hebben gelopen! Een vriendin van mij deed ook mee en je raadt het vast al.. De verf is er bij haar ook nog niet echt af. 😛

  29 juni 2015 at 16:38
  • Reply Sarah

   Jaa, heel leuk! 😀 Aah, balen zeg! De vlekken worden bij mij inmiddels alweer iets minder zichtbaar, dus ik heb goede hoop dat het helemaal goed komt haha!

   29 juni 2015 at 20:09
 • Reply Lisa

  Ik vond het wel een leuke blunder toen ik het las. Gelukkig dat je positief blijft 😉 De colorrun lijtk me heel tof.

  29 juni 2015 at 16:40
  • Reply Sarah

   Dat is het eigenlijk ook wel hahaha! De color run is zeker tof! 😀

   29 juni 2015 at 20:10
 • Reply Ysanne

  Haha ik las het inderdaad ook al, wat een gedoe zeg! Gelukkig viel het bij jou nog wel mee dan.

  29 juni 2015 at 17:36
  • Reply Sarah

   Ja joh! Ben inderdaad blij dat het bij mij mee viel hihi. Gelukkig heb ik donker haar!

   29 juni 2015 at 20:10
 • Reply Letitia

  Leuk dat jullie meegedaan hebben en heel goed dat jullie alles gerend hebben! Ik moet ook maar weer beginnen met trainen, kan ik ook eens aan een run meedoen haha 🙂

  29 juni 2015 at 18:51
  • Reply Sarah

   Ja goed hè! Volgende keer doe jij ook gewoon mee! 😀

   29 juni 2015 at 20:10
 • Reply Lin

  wat een leuk artikel en ook leuk geschreven ! Ik wou zelf ook altijd graag meedoen aan de color run maar nu weet ik het toch niet meer zo zeker 😉

  29 juni 2015 at 19:55
  • Reply Sarah

   Dankjewel, wat lief! 😀 Hahaha, snap ik! Gewoon een gekke badmuts op doen en oude kleren, dan kan er niet heel veel mis gaan toch? 😀

   29 juni 2015 at 20:11
 • Reply Jouvence

  wat leuk dat je mee hebt gedaan en goed dat je er om kunt lachen 😉

  29 juni 2015 at 20:36
  • Reply Sarah

   Het was zeker leuk! Haha gelukkig wel ja! 😀

   30 juni 2015 at 19:07
 • Reply Sabine

  Tja balen dat zoveel mensen begonnen te zeuren enz idd, ik heb me gescheurd gisteren iig. Echt, het spul slijt wel uit je haar..de wereld vergaat niet Etc. Je hebt een leuke dag gehad toch, en jullie zagen er kleurrijk uit! 😉 Was heerlijke leedvermaak, kijk ik moet moeite doen om mijn roze kleurtje te behouden..scheelt dan toch een boel geld zo’n colour run hahaha 😉

  29 juni 2015 at 20:39
  • Reply Sabine

   Bescheurd dus..dank u autocorrect!

   29 juni 2015 at 20:40
  • Reply Sarah

   Haha! Ik inderdaad ook, heerlijk leedvermaak haha! :p we hebben zeker een leuke dag gehad! 😀

   30 juni 2015 at 19:08
 • Reply Jennifer

  Leuk dat je mee deed en dat je positief blijft eronder! Ik heb mezelf gister heerlijk zitten vermaken door alle reacties. Een kapper had ook aangegeven hoe je het eruit kreeg maar door de vele berichten die erboven op kwamen heeft wss niemand het gezien :’)

  29 juni 2015 at 20:41
  • Reply Sarah

   Haha, ja gelukkig ben ik positief ingesteld! Ooh echt?! Dat bericht heb ik inderdaad nooit voorbij zien komen haha!

   30 juni 2015 at 19:09
 • Reply Saraya

  Leuk dat hebt meegedaan, ik had het gezien op het Nieuws dat ze de verkeerde verf hebben gebruikt, gelukkig kan je ermee lachen 🙂
  X

  29 juni 2015 at 21:27
  • Reply Sarah

   Jaa, gelukkig wel! En leuk was het zeker! 😀

   30 juni 2015 at 19:10
 • Reply diana

  tof dat je er zo positief onder blijft. ik zou echt moeten janken haha. maar heb dan ook licht blond haar, dus zou het nog extra opvallen. top ook dat jullie heel de run gerend hebben!

  29 juni 2015 at 22:21
  • Reply Sarah

   Haha snap ik! In mijn haar viel het gelukkig reuze mee en de rest is inmiddels ook al een stuk minder 😀 Ja hè, dat vind ik ook wel een hele prestatie haha!

   30 juni 2015 at 19:11
 • Reply Paula

  Leuk om je verhaal zo te lezen. Ik zag op Facebook ook al vrienden die meededen.. haha. Te grappig. Goed ook dat je het luchtig opvat en er niet als sommigen een drama van maakt! 🙂

  29 juni 2015 at 23:36
  • Reply Sarah

   Thanks! 😀 Jaa, gelukkig ben ik positief ingesteld! De meeste verf die nog op me zat is inmiddels ook alweer een stuk minder 😀

   30 juni 2015 at 19:13
 • Reply beautifulday4makeup

  Dan kan tenminste iedereen zien dat je je ingespannen hebt :p

  30 juni 2015 at 09:28
  • Reply Sarah

   Hahaha, precies! 😀 😀

   30 juni 2015 at 19:13
 • Reply Bettie

  Daarom ga ik liever ook meedoen met de echte bekende color run. Paar keer meegedaan en geen problemen met het uitwassen van de poeder. Beter nog: je kon de poeder zo van je af schudden.
  Wel jammer dat het bij deze ‘color run’ niet gecheckt was of het misschien moeilijk afwasbaar is.

  30 juni 2015 at 21:03
  • Reply Sarah

   Gelukkig maar! 😀 Al denk ik dat het bij de officiële Color Run net zo goed mis had kunnen gaan hoor!

   2 juli 2015 at 18:56

  Leave a Reply