Follow:

Droomhuis gezocht #2

Droomhuis gezocht

Nadat we bij een mooi maar oud huis waren wezen kijken kwamen we erachter dat we veel klussen niet zien zitten omdat we daar beide niet erg van houden. We kwamen al gauw tot de conclusie dat we toch echt liever nieuwbouw willen. Dus, nieuwbouw it is!

Wanneer je weet dat je nieuwbouw wilt dan wordt het zoeken al een stuk gemakkelijker. Ondertussen houden we natuurlijk wel Funda in de gaten om te kijken of er nog eens een ander leuk huis te koop is, maar het meest geïnteresseerd zijn we nu in de nieuwbouw projectjes. Het heeft zo zijn nadelen, op zoek gaan naar een nieuwbouw huis. Als er geen project is dat aan je eisen voldoet in de plaats waar je naar toe wilt, dan moet je wachten tot een nieuw project. Tenzij je filthy rich bent en zelf een stuk grond kunt kopen & er een huis op gaat bouwen natuurlijk. Ik heb helaas geen geldboompje in de tuin staan, dus het wachten is op een leuk projectje.

Soms is er een nieuw projectje waarin je geïnteresseerd bent, maar dan kan het zijn dat hier nog vrijwel geen info van beschikbaar is. Niks aan als je zo lang moet wachten op nieuws! En als er dan wel een project is waarvan veel info is en waarvan je een huis leuk vindt, dan kan het zomaar zo zijn dat iemand anders al een optie op dat huis heeft en dat je op een wachtlijst komt te staan. Ook kun je een nieuwbouw huis natuurlijk niet even binnenlopen, dus het is al meerdere keren voorgekomen dat ik met stappen sta uit te tellen hoe groot de keuken nou eigenlijk zal zijn van een nieuwbouw huis.

Jup, dit zijn een aantal nadelen. Maar wát lijkt het me fijn, een heel nieuw huis! Mooi, licht, schoon, fris, precies naar je smaak. Vrijwel geen onderhoud de eerste tijd. Én ik vind het toch ook wel heel fijn dat er dan nog nooit iemand met blote billen op je wc heeft gezeten en in zijn of haar nakie in je badkamer heeft gestaan.

Wat heb jij liever? Een nieuw huis, of een oud huis?

Liefs Sarah

 

Share
Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Annette

  Mijn eerste huisje was meer dan 100 jaar oud. Daarna alleen nog maar nieuwbouw gehad. Ik vind het heel fijn om vanaf de tekening je huis al helemaal eigen te kunnen maken en een fijn idee dat er niet iemand anders heeft gewoond voordat jij dat gaat doen. Ik geef dus ook de voorkeur aan nieuwbouw.

  20 september 2015 at 16:38
  • Reply Sarah

   Wauw, dat is behoorlijk oud! Maar het heeft ook wel weer iets toch? 🙂 Inderdaad een heel fijn idee dat er niet iemand anders heeft gewoond!

   20 september 2015 at 20:27
 • Reply Nicky

  Ik heb geen geldboompje in mijn tuin staan, of toch niet dat ik weet, en toch hebben we zelf een grond gekocht en zijn we bezig aan de bouw van ons huis. Ik denk dat je met een nieuwbouwproject veel minder inspraak hebt, omdat je een huis op plan koopt.. Veel succes met je zoektocht verder!

  20 september 2015 at 19:24
  • Reply Sarah

   Hihi, zou een leuke verrassing zijn als die er stond 😀 maar gaaf zeg! Succes met de bouw!

   20 september 2015 at 20:27
 • Reply Sharon

  Ik hou ook echt van nieuwbouw! Heerlijk!
  Mijn vriend heeft net een appartementje in Drachten gekocht wat ook nog vrij nieuw is, kan niet wachten om het in te richten!
  Waar zoeken jullie een huisje?

  25 september 2015 at 19:00
  • Reply Sarah

   Aah wat super leuk! Lijkt me ook zooo leuk om in te richten 🙂 wij zijn ook vam plan om maar Drachten te gaan! 😀

   25 september 2015 at 23:20

  Leave a Reply