Follow:

Bij twijfel, niet doen

Bij twijfel, niet doen

Bij twijfel, niet doen. Dat is toch eigenlijk wel een van dé regels waar ik me aan houd wanneer ik ga winkelen. Maar de laatste keer dat ik aan het winkelen was, toen werd ik even heel eigenwijs. Ik twijfelde heel erg over een paar schoenen en een stemmetje in mijn hoofd zei: stiekem wil ik ze gewoon

Bij twijfel, niet doen

Een ander verstandig stemmetje zei: Beter koop je ze niet! Denk aan je regel! Straks blijven ze in de kast liggen! De schoenen hadden namelijk nogal een hoge hak en ik was bang dat ik ze niet heel vaak zou dragen. Ik heb er een paar dagen over na gedacht en toen was ik er nog niet uit. Inmiddels was het zaterdag en in mijn pauze van werk zou ik  naar de Sacha gaan om de schoenen weer even te bekijken, passen en misschien kopen. Ik vertelde mijn collega’s over mijn twijfels en wat riepen ze? Bij twijfel niet doen! Nooit geweten dat ik zulke verstandige collega’s had en dat ik zo eigenwijs kon zijn, want ik antwoordde met: Jaaa, weet ik maar ik vind ze zo mooi en wil ze zo graag!

Ik dacht yolo, en met nog maar een lichte twijfel liep ik naar de Sacha. Daar werd ik toch weer een beetje verstandig want ik liep rond en keek of er misschien nog een alternatief was. Een ander paar schoenen met een kleinere hak bijvoorbeeld, zodat ze niet in de kast zouden blijven liggen. Ik vond een prachtig paar en nam deze samen, met de andere prachtige schoenen die ik stiekem wou, mee naar een verkoopster die de goede maat voor me ging halen.

Ze kwam terug met 1 paar schoenen, mijn alternatief. De schoenen waar ik ontzettend over twijfelde waren niet meer in mijn maat! Normaal zou ik ontzettend balen, maar nu was ik best wel blij en opgelucht. Na lang twijfelen werd de keuze voor mij gemaakt en het was de goede keuze. Uiteindelijk heb ik de andere schoenen wel gekocht en daar ben ik ontzettend blij mee. Ze lopen fijner en het model is veel klassieker. Ik ga er zeker weten meer plezier van hebben dan van de andere schoenen die ik eerst wou. En ik heb wel weer geleerd, dat ik nooit van mijn gouden regel moet afwijken.

Wat is jouw gouden regel tijdens het winkelen?

Liefs Sarah

Ps. De schoenen op de foto heb ik dus uiteindelijk gekocht

Share
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Mariëlle

  Ik vind dit eigenlijk ook wel waar, ik pas dit ook altijd wel toe!

  25 oktober 2015 at 19:18
  • Reply Sarah

   Ah leuk, echt een goede regel he, haha! 😀

   26 oktober 2015 at 14:09
 • Reply Charelle

  Ja, dat is eigenlijk wel dé nummer één regel. Maar ja, ook eentje die je soms toch even vergeet, voor het gemak. 😉 Moet hier vaker op letten, koop nog steeds te veel spullen die uiteindelijk ongedragen worden weggegeven.

  25 oktober 2015 at 21:37
  • Reply Sarah

   Ja, heel soms vergeet ik hem ook, voor het gemak, maar vaak heb ik later weer spijt omdat de spullen in de kast blijven hangen. Gewoon aan houden dus! :p

   26 oktober 2015 at 14:10

  Leave a Reply