Follow:

No buy november

IMG-20151026-WA0046

Oké, I admit. Stiekem ben ik wel een beetje een shopaholic. Het liefst koop ik elke maand nieuwe kleding, tassen en schoenen. Oh en kaarsen, vaasjes, tafeltjes en andere dingen. Tsja, de Xenos, Action en een heleboel winkels zitten heel dicht bij mijn werk en dat is nogal verleidelijk. Maar deze maand gaan we het anders doen.  

IMG-20151003-WA0009

We hebben net een huis gekocht en dat kost natuurlijk wat. Ik heb een redelijk dure smaak qua inrichting en omdat dit ons eerste huis is moeten we ook echt álles nog kopen. Gelukkig hebben we nog even de tijd om te sparen, maarja, dan moet ik dat wel gaan doen. Niet dat ik niet spaar hoor, elke maand leg ik natuurlijk geld op zij. Maar als ik dan vervolgens kijk naar wat ik heb uitgegeven, en waar aan, dan denk ik: oh, ik had zoveel meer kunnen sparen!

Als je de bezoekjes aan McDonalds, Hema en AH en alle andere kleine dingen zoals accessoires voor in het toekomstige huis, magazines en de leuke uitjes optelt dan gaat het hard. Iets te hard. Want het is allemaal leuk, maar soms ook een beetje zonde. Daarom heb ik met mezelf aangesproken dat ik in de maand november niets mag kopen. Geen eten, geen kleding, geen magazines. NIETS!

Ik heb wel 1 uitzondering die zin hier boven klopt dus al niet. Binnenkort ga ik High tea’en met twee collega’s. Het was nogal moeilijk plannen, dus dit mag dan wel van me. Oh en ik wil ook een aantal kaartjes versturen deze maand. Zou sneu zijn als ik die een maand na een verjaardag pas stuurde toch? Oké, twee uitzonderingen dus.

IMG-20151003-WA0005

Eigenlijk wou ik ook een uitzondering maken voor de H&M X Balmain collectie. Ik ben er nog niet helemaal over uit of ik iets probeer te kopen, want het is allemaal so pretteeeeh. Maar ook duur. En het ik het nodig? Nee. Maar zo’n collectie is maar eens per jaar! En het is zo mooi. Maarja, als je een no buy month hebt, doe het dan goed. Tsja, zo gaat het een beetje heen en weer in mijn hoofd.

Ik ben heel benieuwd of ik het kan volhouden, want ik ken mezelf. Ook ben ik heel benieuwd hoe groot het verschil is in het aantal dat naar mijn spaarrekening gaat. En ik ben benieuwd of ik heel erg blij ben met mezelf wanneer de maand voorbij is, of dat ik mega chagrijnig ben omdat ik alle Sinterklaas cadeautjes nog op het laatste moment moet kopen. We zullen het zien.

Ben jij ook een beetje een shopaholic of ben jij super goed in sparen?

Liefs Sarah

Share
Previous Post Next Post

13 Comments

  • Reply Charelle

    Wat goed dat je dit een maand gaat doen! Ik heb me een jaar geleden geleden ook voorgenomen om de echte ‘consumptie-ketens’ links te laten liggen en dan beter eens de zoveel tijd iets echt moois te kopen. Dus geen Action en Primark meer, bijvoorbeeld. Nu is mijn budget niet zo groot dus het lukt niet altijd, zo nu en dan koop ik toch iets bij H&M bijvoorbeeld, maar ik denk wel wat langer na alvorens ik iets koop! En ik houd er inderdaad meer centjes aan over, ik kocht zo vaak iets waar dan maanden het prijskaartje aan bleef hangen! Dat is nu niet meer! (:

    5 november 2015 at 08:44
    • Reply Sarah

      Wat goed dat je zo bent gaan shoppen! Ik denk tegenwoordig ook wel wat langer na voordat ik wat koop, en het liefst koop ik ook alleen maar kwaliteit. Maar soms is het toch wel even leuk om bij de Primark los te gaan om je kast op te vullen hehe.

      6 november 2015 at 11:20
  • Reply mariëlle

    Oeps ik ben al fout bezig dan, te laat hihi! Jou wens ik veel succes 🙂

    5 november 2015 at 10:10
    • Reply Sarah

      Haha, thanks! Ik zal het nodig hebben :p

      6 november 2015 at 11:20
  • Reply Marloes/GLAMOURMOES

    Hahah chagrijnig, omdat je de sinterklaascadeautjes op het laatste moment moet kopen. Dat kan ik me voorstellen ;). Maar heel veel succes!

    5 november 2015 at 18:20
    • Reply Sarah

      Haha, jaa elk jaar ben ik juist mega op tijd omdat ik die drukte wil vermijden… ben benieuwd hoe het dit jaar gaat. Thanks! 😀

      6 november 2015 at 11:20
  • Reply Denise

    Super knap van je. Heb je toch stiekem nog iets gescoord uit de Balmain collectie?

    5 november 2015 at 19:03
    • Reply Sarah

      Stiekem wel, sssst! :p

      6 november 2015 at 11:21
  • Reply Tineke

    Succes! Ik vond het heel moeilijk

    5 november 2015 at 22:44
    • Reply Sarah

      Thanks! Ik ook.. het is nog maar 6 november.. aaaah!

      6 november 2015 at 11:21
  • Reply Svenja

    Succes Sarah, je kan het <3 Er zijn inderdaad super veel verleidingen, maar af en toe een no buy maand inlassen is echt fijn en achteraf voel je je vast super trots!

    7 november 2015 at 10:45
  • Reply Eva

    Ik ben er redelijk goed in, maar zodra ik dan even in een shop-flow zit merk ik wel dat ik sneller wat ga kopen. Dan moet ik weer ff afkicken zeg maar 😉 Succes de komende maand!

    7 november 2015 at 18:38
  • Reply Mylou

    Wat goed van je! Ik zou het denk ik echt niet kunnen. Ik koop heel snel kleine dingetjes, maar als je het dan optelt aan het einde van de maand is het toch aardig wat. Veel succes!

    7 november 2015 at 20:39
  • Leave a Reply