Follow:

Huis update #1

Het is tijd voor de eerste huis update! Het is nu ongeveer  6 weken geleden dat er begonnen is met bouwen. Ben je ook zo benieuwd hoe het stukje grond hierboven er inmiddels uit ziet? 

IMG-20151115-WA0007

IMG-20151122-WA0002

IMG-20151129-WA0012

 Na week 1 was er vooral veel modder te zien. Ook stak er ijzer uit de grond en lag er piepschuim in de modder. Ehh, moet dit straks een huis worden? Best een raar idee.

Week 2 is het al beter voor te stellen dat dit een huis wordt! Je ziet de huizen nu vanaf de zijkant. Links is de voorkant en rechts is de achterkant. Er worden vier verschillende huizen naast elkaar gebouwd. De dichtstbijzijnde is een half vrijstaand huis, daarna komt er een 2-onder-1 kap waarvan de verste van ons is, en daarna nog een vrijstaand huis. Vanaf de kant van de foto gezien is ons huis dus het derde huis. Al zie je er nu nog niet zo veel van 😉

Na week 3 is er eigenlijk niet veel veranderd. Tenminste, zo lijkt het. Het enige echte verschil wat je ziet is het cement wat de gaten van de week er voor heeft opgevuld haha! Ook heeft het veel geregend die week, wat de huizen lijken wel zwembaden! Ook lijkt alles best klein, maar ik hoor vaker dat dit zo lijkt bij nieuwbouw, het valt straks vast mee 😉

IMG-20151206-WA0006

IMG-20151206-WA0013

Na week vier is er al weer een aardig groot verschil met de week er voor. We hebben een soort van vloer! Yay! De modder heeft plaats gemaakt voor zand en bij het eerste huis staat een muur. Ik heb trouwens to-taal geen verstand van bouwen, had je vast al door, dus mijn beschrijvingen zijn puur van wat ik zie haha!

IMG-20151212-WA0002

IMG-20151212-WA0004

En week 5: aaah, steigers en muren! Wow, wat gaat het ineens snel zeg! De modder is trouwens ook weer terug. Ons huis is niet heel duidelijk te zien door de hekken helaas. We gaan altijd in het weekend kijken, omdat het door de week al donker is wanneer we uit werk komen. Een nadeel is dat in het weekend niemand aan het werk is, dus de hekken zijn altijd dicht. But hey, you get the idea!

Van week 6 heb ik nog geen foto’s, omdat we dus altijd in het weekend langs gaan. Ik ben heel erg benieuwd wat er afgelopen week allemaal is veranderd. Zou er al een verdieping op zitten? Ik vind het heel tof om zo de bouw van het huis te kunnen volgen! Vind jij het ook zo leuk om de voortgang te zien?

Liefs Sarah

Share
Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Laura

  Heel leuk om te zien hoe alles tot stand komt! Bij nieuwbouw lijkt het inderdaad klein als je het zo ziet maar het valt echt mee. Hopelijk blijft alles goed lopen met de bouw!

  19 december 2015 at 09:21
  • Reply Sarah

   Ja, leuk om te zien hè! 😀 Jaaa, het gaat vast ontzettend mee vallen, ik hoop het ook!

   21 december 2015 at 20:27
 • Reply Letitia

  Het begint langzaamaan al iets te worden. Leuk zeg! En spannend 🙂

  19 december 2015 at 11:12
  • Reply Sarah

   Jaa, het begint steeds meer op een huis te lijken, spannend inderdaad! 😀

   21 december 2015 at 20:27
 • Reply Marloes/GLAMOURMOES

  Spannend om je huis zo iedere week een beetje meer huis te zien worden. Ons huis is ook nieuwbouw en we hebben het ook van de grond af aan opgebouwd zien worden. We hebben zelfs in de woonkamer gestaan stiekem haha.

  22 december 2015 at 16:54
  • Reply Sarah

   Heel spannend én leuk inderdaad! Wat tof dat je dit ook hebt meegemaakt 😀 Oooh leuk haha!

   23 december 2015 at 00:41

  Leave a Reply