Follow:

The big 25

IMG-20160111-WA0003

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat ik net 25 ben geworden. The big 25! Elk jaar weer, op mijn verjaardag, dan is er wel iemand die vraagt: En, voelt *random getal* nou ook anders dan *random getal -1*? Altijd was mijn antwoord nee. Eigenlijk niet. Maar had ik dit jaar hetzelfde antwoord? 

Nee, ik had niet hetzelfde antwoord. Het klinkt misschien gek, maar ik vind 25 jaar echt wel anders voelen dan 24. Zat je met je 24 jaar nog dicht bij de 20, met 25 ga je al richting de 30. Je tienerjaren lijken ineens al heel lang geleden om over de jaren op de basisschool nog maar niet te spreken. Nog even en je bent zelf een van de moeke’s die bij het schoolplein wacht om haar kind op te halen. Oké, nu overdrijf ik wel een beetje, maar toch ineens voel ik  me een stuk meer volwassen.

Ik kreeg op mijn verjaardag van mijn vriendinnen allemaal leuke kaartjes met sentimentele teksten zoals: ‘Tien jaar geleden speelden we nog verstoppertje op school’ of ‘Dit is de laatste verjaardag die je thuis viert’. Ik ben gewoon al VIJF-EN-TWINTIG. Wauw, soms dringt het nog niet helemaal tot me door. Ineens besef ik me weer dat de tijd echt vliegt. En stiekem vind ik dat ook wel weer leuk. Er gaat een nieuwe fase in mijn leven beginnen.

Heb jij wel eens een verjaardag gehad waarbij je je echt ouder voelde?

Liefs Sarah

PS: Ik typte deze blog in mijn Marvel trainingsbroek en Optimus Prime trui, onder mijn Buzz Lightyear dekbed met twee Minions, een unicorn en een Rex en Buzz Lightyear knuffel naast me. Helemaal volwassen zal ik nooit worden.  

 

Share
Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Madelon

  Van harte gefeliciteerd! En ach, om maar een andere cliché uitspraak er tegen aan te gooien, je bent zo oud als je je voelt toch 🙂

  14 januari 2016 at 14:43
  • Reply Sarah

   Dankjewel! En jaa, daar heb je helemaal gelijk in 🙂

   15 januari 2016 at 21:39
 • Reply Letitia

  Ik heb later dit jaar denk ik hetzelfde gevoel! En mensen zeggen altijd ah joh stel je niet aan je bent nog zo jong. Is ook waar natuurlijk maar ik kan gewoon niet geloven dat ik al bijna 7 jaar geen 18 meer ben! Van de andere kant is een verjaardag, weer een jaar erbij, ook altijd wel weer bijzonder.

  14 januari 2016 at 20:39
  • Reply Sarah

   Ja klopt, en we zijn ook echt nog jong, maar tegelijkertijd gaat de tijd zo snel en zijn we al zo oud, haha! Klopt, elke verjaardag blijft speciaal 😀

   15 januari 2016 at 21:40
 • Reply alexa

  van harte gefeliciteerd, vroeger voelde ik mij wel echt eens ouder, laatste jaren echt niet.

  15 januari 2016 at 11:56
  • Reply Sarah

   Thanks Alexa! Haha, wie weet komt het ooit weer eens :p

   15 januari 2016 at 21:40

  Leave a Reply