Follow:

Blog lay-out veranderen. Hoe doe je dat?

Blog lay-out veranderen. Hoe doe je dat? Ik heb het me vaak afgevraagd toen ik mijn standaard WordPress lay-out zat was. Ik heb echter totaal geen verstand van html en lay-outs bouwen, dus ik had geen idee hoe ik dit moest aanpakken. Gelukkig kwam ik er gauw achter dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is!

Blog lay-out veranderen

Laten we dus eerst nog even duidelijk maken dat ik géén verstand heb van zelf lay-outs maken. Dit is dus ook geen tutorial voor wie dat wel kan. Dit is echt een blogje voor de noobs, zoals ik,  die er totaal geen verstand van hebben 🙂

Lay-out kopen

Als je geluk hebt dan kun je zelf een lay-out ontwerpen en maken. Helaas ben ik daar geen held in! Een andere optie is een lay-out laten maken door iemand anders en deze te laten installeren, maar dit is vaak behoorlijk duur. Beide was voor mij dus geen optie! Ik kwam er al gauw achter dat je ook lay-outs kunt kopen. Er zijn namelijk een hoop mensen die wel goed zijn in het bouwen van lay-outs. Vele van hen verkopen deze lay-outs op verschillende websites!

De websites waarop ik vooral heb gezocht zijn: creativemarket.com en etsy.com. Je zoekt dan bijvoorbeeld op ‘WordPress theme’, ik heb zelf een WordPress blog, maar je kunt natuurlijk ook op ‘Blogger theme’ zoeken. Tijdens het zoeken voegde ik ook het woordje ‘responsive’ toe, omdat ik het belangrijk vind dat mijn blog ook goed te lezen is op een mobiel of tablet.

Blog lay-out veranderen

Er zijn ontzettend veel verschillende lay-outs. De prijzen verschillen ook enorm, je hebt al een lay-out voor €10, maar ook wel voor €60. Het is even zoeken totdat je iets hebt gevonden wat helemaal bij je past. Erg fijn is dat je naast foto’s, ook een live preview van de lay-outs kunt bekijken! Wanneer je een lay-out hebt gevonden die aan je eisen voldoet dan kun je hem kopen. Ik heb die van mij gekocht op Etsy en ik heb betaald via Pay-Pal. Pay-Pal had ik zelf nog niet, maar een account aanmaken is heel makkelijk.

En dan?

Wat ik als eerste dacht was: Ja, en dan? Wanneer ik een lay-out heb gekocht, hoe zorg ik er dan voor dat die op mijn blog verschijnt? Ik had géén idee! Gelukkig bleek dit allemaal een stuk makkelijker dan gedacht. Ik ontving namelijk een zip bestandje wat ik kon downloaden. Daarin zat de lay-out én een complete handleiding! In de handleiding stond precies uitgelegd wat ik moest doen om de lay-out online te zetten. Ook kon ik voor verschillende opties kiezen, zoals de instagram slider, om de lay-out helemaal aan te passen zoals ik dat wou. Ideaal! Lukt het niet helemaal en heb je nog vragen over de lay-out? Dan kun je altijd een mailtje sturen naar de persoon van wie jij de lay-out hebt gekocht. Vaak vinden ze het echt geen probleem om je te helpen!

A piece of cake, elke html/lay-out bouw noob kan zo aan een mooie nieuwe lay-out voor zijn of haar blog komen!

Ben jij tevreden met jouw lay-out? Wist jij dat je blog lay-out veranderen zo simpel kon zijn?

Liefs Sarah

Share
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Saraya

  Ik ken er totaal niets van, dus ik laat het voor mij doen 🙂
  X

  17 maart 2016 at 22:52
  • Reply Sarah

   Haha, dat is natuurlijk ook een idee, lekker makkelijk! 😀

   19 maart 2016 at 12:37
 • Reply Sanne

  Zo herkenbaar. Ik heb ook eentje gekocht want ik heb totaal geen kennis van wordpress themes maken. Dat vind ik zelf wel jammer. Mooi thema heb je gekocht.

  21 maart 2016 at 18:40
  • Reply Sarah

   Handig is dat he! Jaa, dat vind ik zelf ook wel jammer 🙁 Wel heel gaaf als je het zelf kunt. Thanks Sanne! 😀

   21 maart 2016 at 20:24

  Leave a Reply