Follow:

Huis update #3

IMG-20160306-WA0041

Het is tijd voor huis update #3! Deze keer een update over de inrichting. Hoe willen we ons huis inrichten? Wat hebben we al gekocht, wat hebben we nog nodig en waar kunnen we nog een aantal tips voor gebruiken? 

Inrichting

Qua inrichting hou ik van Scandinavisch, modern en licht. Gelukkig zijn Marco en ik het over bijna alles wel eens, dat scheelt een hoop!

Muren & vloeren

We hebben een hele lichte hout kleurige vloer uitgezocht voor in de woonkamer en we willen ook lichte muren. Een deel van de muren zal waarschijnlijk wit worden, maar ik wil ook graag een deel wat taupe achtig wordt. Daar zijn we nog niet helemaal over uit! Boven gaan we waarschijnlijk ook voor lichte hout kleurige vloeren, maar grijs vind ik ook erg mooi. De muren zullen vooral wit of licht grijs worden denk ik. Wat voor kleur vloer we op de zolder doen weten we nog niet zeker, maar de muren zullen daar ook wel simpel wit worden.

BWIMG_8182

Raam decoratie

Het is nog best wel moeilijk om te bedenken wat je voor je ramen wilt hangen! We hebben in de woonkamer een schuifpui aan de kant van de tuin. Het liefst hang ik daar effen vitrage gordijnen voor. Aan de voorkant hebben we een lang raam en 2 kleine ramen. Ik denk dat we daar voor rolgordijnen gaan? Dat lijkt me het meest handig in ieder geval. Boven gaan we denk ik ook voor rolgordijnen. Als het maar verduisterend is, want wanneer het licht is in een slaapkamer, dan slaap ik echt niet fijn. Op zolder hebben we een schuin raam. We krijgen vast en zeker wel eens logés dus het is ook handig als hier een verduisterend gordijn voor het raam hangt. Op zolder kun je natuurlijk niet zomaar een rolgordijn gebruiken omdat hij dan bol gaat staan, dus het liefst heb ik hier een verduisterend rolgordijn, speciaal voor dakramen.

Meubels

Qua meubels hebben we inmiddels best al veel. We hebben al een bank, kast en stoelen voor bij de eettafel en we weten ook al welke eettafel en tv meubel we willen. We moeten alleen nog een aantal salontafels en nog een dressoir kast. De meubels zijn voornamelijk wit of van hout. Voor op de bovenverdieping zijn de belangrijkste dingen die nog missen de kledingkast en bureaus!

Accessoires

Omdat al die lichte kleuren bij elkaar nogal kil kunnen overkomen hoop ik dat we het wat gezelliger kunnen maken met accessoires. We zijn nog op zoek naar een mooi vloerkleed! Dat is moeilijk zeg, een mooi vloerkleed vinden. Verder hebben we al een aantal koperen accessoires. Om nog wat meer kleur toe te voegen zijn we nog van plan om een aantal cactussen en andere planten te halen voor in de woonkamer. Als ze maar makkelijk in onderhoud zijn haha! En voor de rest wacht ik nog even af, accessoires kun je denk ik het beste kopen wanneer je huis bíjna af is.

Heb jij nog tips om er voor te zorgen dat je nieuwe huis niet te kil wordt? Wat voor soort raamdecoratie vind jij het mooist?

Liefs Sarah

Untitled

Share
Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Rebecca

  Volgens mij heb ik echt precies dezelfde smaak als dat jullie hebben.
  Licht, wit en een hint van Scandinavische elementen. Ben zo benieuwd hoe alles word!

  16 maart 2016 at 20:43
  • Reply Sarah

   Jaaa, precies dat hou ik van! Dat hebben we inderdaad dezelfde smaak denk ik 😀 Ik ook haha! Vast heeeel mooi! 😀

   16 maart 2016 at 21:28
 • Reply Saraya

  Je hebt een leuke stijl, wij hebben een accent muur in het beige en de rest wit maar onze beige muur gaan we schilderen in licht grijs omdat grijs toch net wat frisser oogt dan beige 🙂
  X

  16 maart 2016 at 23:38
  • Reply Sarah

   Thanks! Ah, grijs is mooi ja, inderdaad iets frisser dan beige! 😀

   19 maart 2016 at 12:37
 • Reply Claudia

  Oooh wat spannend. Volgens mij heb ik dezelfde stijl als jullie 😛 Maar het is nog niet zover voor mij.

  17 maart 2016 at 17:37
  • Reply Sarah

   Aah leuk! 😀 Heel spannend inderdaad! 😀

   19 maart 2016 at 12:37

  Leave a Reply