Follow:

Srprs.me citytrip met bestemming onbekend!

srprs.me

Mijn vriend en ik gingen op citytrip met srprs.me. De bestemming? Die was onbekend! Best spannend als je op het vliegveld pas hoort waar je naartoe gaat. Is het fijn, niet weten waar je naartoe gaat? Waren we blij met onze bestemming? En hoe werkt het eigenlijk precies, zo’n reisje met srprs.me? Ik laat het je vandaag allemaal weten! 

Srprs.me trip boeken

Het boeken van een trip is eigenlijk heel makkelijk. Je gaat naar de website van srprs.me en kiest de soort reis uit die je wilt maken. Wij gingen voor een citytrip, maar je kunt ook bijvoorbeeld voor sunsation (zonvakantie) of broke (budget trip) kiezen. Vervolgens kies je het aantal dagen, bij citytrip kun je kiezen uit 3, 4 of een weekendje weg. Wij kozen voor 4 dagen en daarna kies je de datum uit. Aan de datum en het aantal dagen zit een vaste prijs, je ziet dus direct wat je betaalt voor je srprs.me trip. Je vult je gegevens in en er is nog een veld waarin je verdere opmerkingen kwijt kunt. Wij hebben hier een aantal steden aangegeven waar we niet naartoe wouden, omdat we die al vaak of kortgeleden hebben bezocht.

Handig om te weten

Wanneer je op het type vakantie klikt, dan vind je hier verdere informatie over dit type. Bij een citytrip weet je bijvoorbeeld zeker dat je binnen Europa blijft, je vliegt tussen 7.00 uur en 13.00 uur en weer terug na 16.00 uur, je boekt een vlucht, kamer en ontbijt en je mag 1 stuk bagage per persoon mee nemen.

En dan?

Wanneer je hebt geboekt ontvang je via email een bevestiging en een link naar je persoonlijke pagina. Op deze pagina zie je een timer die aangeeft hoe lang het nog duurt voordat jij je reis naar het onbekende begint! Een week voor vertrek zie je hier ook de weersverwachting voor jouw bestemming zodat je weet wat je moet inpakken. Een paar dagen voor vertrek ontvang je via de post een kaart, met daarop je krascode en een link en de tijd waarop je op het vliegveld moet zijn. Wanneer je op het vliegveld bent kras je de code open, je voert deze in op je speciale link en tadaaa, je ziet je bestemming! Tegelijkertijd ontvang je een email met informatie over je vlucht en hotel. Je checkt in bij de balie of een selfservice check in, krijgt je boarding passes en daarna kan je avontuur beginnen.

Krakau

Onze ervaring

Het is heerlijk dat je van te voren geen stress hebt over het uitzoeken van de bestemming, hotspots en tips uitzoeken en andere dingen. Aan de andere kant is het spannend dat je niet weet waar je naartoe gaat en je moet er op vertrouwen dat de tijd dat je op het vliegveld moet zijn goed is doorgegeven. Ook het inpakken qua kleding is nog redelijk moeilijk, omdat je bijvoorbeeld niet weet of je bestemming aan het water zit. Onze bestemming bleek Krakau (klik hier voor een blog met foto’s en een vlog over Krakau) in Polen! In eerste instantie was Marco lichtelijk teleurgesteld omdat hij Spanje had verwacht en zich hierop had verheugd. Gelukkig was hij later totaal niet meer teleurgesteld. Krakau bleek een geweldige stad en het is gaaf om eens naar een bestemming te gaan die je niet zo snel zelf had uitgekozen.

Ons hotel was ook top! Het hotel lag op loopafstand van het centrum en had een heel fijn en uitgebreid ontbijt. We vlogen met Lufthansa wat ook goed verzorgd was. Ik heb nog even gecheckt wat ik kwijt was met een losse vlucht en verblijf in het hotel, maar ik kwam op ongeveer dezelfde prijs uit als dat wij hebben betaald. Dat is in ieder geval een fijn idee. Het enige wat wij een minpunt vonden was dat we een overstap hadden in onze vlucht. Tijdens een citytrip verlies je dan best veel tijd qua reistijd, bovendien is het gewoon vervelend om over te moeten stappen.

Onze tips

 • Omdat we de overstap niet fijn vonden zullen wij in het vervolg aangeven dat we een vlucht zonder overstap willen
 • Als je op het vliegveld weet wat je bestemming is, zoek dan alvast op hoe je van het vliegveld bij je hotel komt. In het buitenland heb je misschien geen internet, het scheelt tijd omdat je op Schiphol toch even moet wachten én het OV is een stuk goedkoper dan een taxi
 • Ga niet teveel op onderzoek uit over de bestemming om teleurstellingen te voorkomen, want de kans is groot dat je er helemaal naast zit
 • Laat je verrassen en geniet!

Ga jij ook boeken? Let me know! En als je vragen hebt, stel ze gerust!

Liefs Sarah

Share
Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Marloes

  Lijkt me heel gaaf om zo’n manier op reis te gaan!

  3 juli 2016 at 15:14
  • Reply Sarah

   Jaa, het is zeker heel gaaf! 😀

   4 juli 2016 at 08:17
 • Reply Birgit

  Vind het echt een leuk idee om op die manier te reizen, maar weet toch niet of ik het zou durven. Zou zo’n zonde zijn om ergens te belanden waar je niets aan vindt…

  7 juli 2016 at 13:14
 • Reply Marloes - GLAMOURMOES

  Ik wil het ook nog een keer doen! Maar wel handig om aan te geven dat je geen overstap wilt. Dat is ook zonde van je tijd.

  7 juli 2016 at 14:51
 • Reply Saskia

  Super gaaf maar denk dat ik het best moeilijk vind zo niet weten waar je heen gaat ^^

  26 juli 2016 at 18:56
  • Reply Sarah

   Jaaa, dat is inderdaad best moeilijk haha! Maar wel super gaaf hoor 🙂

   27 juli 2016 at 08:37

  Leave a Reply