Follow:

Dierproefvrije make-up

NYX Soft Matte Lip Cream

Wist je dat ontzettend veel make-up merken nog gewoon op dieren testen? Tot een tijd terug wist ik dit ook niet. Toen ik het voor het eerst hoorde schrok ik er best wel van. Ik heb er toen een tijdje over nagedacht om alleen nog maar dierproefvrije make-up te gaan gebruiken, maar uiteindelijk deed ik dit toch niet. Ik kon namelijk geen afscheid nemen van alle mooie make-up merken én ik dacht: wat maakt het uit als ik deze make-up producten niet meer gebruik? Het is niet zo dat zij stoppen met het testen op dieren wanneer ik stop met het kopen van de make-up?!

Weer een tijdje later besefte ik me gelukkig dat het bullshit is dat make-up op dieren wordt getest, zodat wij dit als mensen kunnen dragen. Deze dieren hebben een verschrikkelijk leven, zodat wij make-up kunnen dragen. Slaat nergens op toch?! Begin 2016 besloot ik dus om alleen nog maar dierproefvrije make-up te gaan kopen. Om al mijn niet-dierproefvrije make-up (zoals mijn MAC producten) direct weg te gooien vind ik zonde, dus deze blijf ik wel gebruiken tot ze op zijn. Ik heb na begin 2016 echter alleen nog maar dierproefvrije make-up gekocht! Er zijn namelijk een hoop toffe merken die gewoon dierproefvrij zijn!

Natuurlijk zijn er een hoop merken die ik ga missen, zoals MAC. De lippenstiften van MAC vind ik echt het allerfijnst! Ik geniet nog maar even van deze lippenstiften totdat mijn stash op is, maar ondertussen ben ik wel op zoek naar een fijne vervanger. Heb jij misschien een tip? Verder valt het me heel erg mee met het vinden van dierproefvrije make-up. En op deze manier nieuwe merken ontdekken is ook altijd leuk!

Gebruik jij ook dierproefvrije make-up of let je hier niet op?

Liefs Sarah

Share
Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Tineke

  Ik gebruik zo weinig make-up dat ik er eigenlijk nooit op heb gelet.. toch eens op onderzoek uit.

  12 oktober 2016 at 08:25
 • Reply Evelien

  Wat goed van je dat je dierproefvrij gaat – ik ben daar onlangs ook mee beginnen, en zo kunnen wij samen alleen al een groot verschil maken. Ieder verschil, hoe klein dan ook, ís een verschil voor de dieren! Keep up the good work!

  16 oktober 2016 at 20:28
  • Reply Sarah

   Yes, daar heb je helemaal gelijk in! Echt tof om te zien dat steeds meer mensen voor dierproefvrije make-up gaan 🙂

   17 oktober 2016 at 20:26
 • Reply Astrid

  Ja zeker! Ik probeer er ook echt op te letten. Producten weggooien vind ik ook zonde, maar ik sla de schappen van L’oreal en dergelijke nu standaard over. Urban Decay heeft volgens mij ook goede lipsticks en die zijn wel volledig dierproefvrij. Je kunt ook altijd even kijken op Naoki.nl, zij houdt het heel nauwkeurig bij welke merken wel en niet dierproefvrij zijn. Oh en ik heb een tijdje terug een leuke tag bedacht samen met twee andere meiden die erg veel bezig zijn met dierproefvrije producten, google maar eens op de Dierproefvrij tag (of check het op mijn website.) Misschien leuk voor jou om deze eens in te vullen 😉

  21 oktober 2016 at 17:04
  • Reply Sarah

   Yes, ik ken Naoki.nl! <3 oh tof, ik zal hem even bekijken 🙂 thanks voor je leuke reactie Astrid!

   24 oktober 2016 at 20:53
 • Reply Sara Vangestel

  Ik koop sinds een tijd altijd dierproefvrije make-up, vind het super dat je bent overgeschakeld! Ook goed dat je de huidige producten opgebruikt, ze gewoon weggooien zou zonde zijn (ik gaf die van mij aan men zus). Ik gebruik de liquid lipsticks van Kylie Cosmetics, maar je kan ook lipsticks kopen van Urban Decay in Ici Paris XL (webshop) in de winkel. Daarnaast kan je er ook kopen van Toofaced op Sephora.fr

  Go cruelty-free! xoxo Sara

  23 oktober 2016 at 10:48
  • Reply Sarah

   Yay *high five*! Oké! Jaa, ik wil graag eens een bestelling plaatsen van Sephora maar ik wil even wachten tot ze ABH verkopen. Of doen ze dat al?! Ik ga het NU checken haha!

   24 oktober 2016 at 20:55

  Leave a Reply