Follow:

Ik ben veganist

Ik ben veganist! Althans, in ieder geval deze maand. Al denk ik dat het niet alleen bij deze maand zal blijven. Maar daarover later meer. Wanneer ik iemand vertel dat ik veganist ben voor in ieder geval een maand, dan word ik vaak met grote verbazing aangekeken. Want waarom dan? Well, let me tell you.

 • Dieren

Ik ben een grote dierenvriend. Als ik roadkill zie dan kan ik al wel janken. Dat ik dieren at vond ik geen fijn idee, maar ik dacht er nooit te veel over na. Vlees was namelijk altijd het favoriete onderdeel van mijn maaltijd. Toen er een documentaire bij ons op stond waar iets over dierenleed en de voedselindustrie voorbij kwam, keek ik ineens heel anders tegen vlees aan. We zijn toen al gaan minderen met het eten van vlees, maar vier keer per week vlees vond ik nog steeds te vaak.

 • Onze planeet

Dieren lijden niet alleen door onze voedselindustrie, maar onze planeet ook. Er is ontzettend veel landbouwgrond nodig om voedsel voor bijvoorbeeld koeien te verbouwen. Daarnaast helpt de veehouderij mee aan het opwarmen van de aarde omdat er zo ontzettend veel broeikasgassen worden uitgestoot. Niet cool!

 • Een plantaardig dieet is gezond

Ik heb een prikkelbare darm en dat resulteert helaas in veel buikpijn. Toen ik voor de zoveelste keer bijna out ging door de buikpijn bracht ik weer eens een bezoekje aan de huisarts. Ze vertelde me dat ze denkt dat één van de oorzaken van een prikkelbare darm onze eetgewoonten zijn. Het komt namelijk vooral voor in de westerse wereld. Daarnaast schijnt een plantaardig dieet de kans op hart- en vaatziekten en zelfs kanker te verlagen.

 • Bewustwording

Ik wil me bewust worden van wat ik allemaal in mijn lichaam stop. Je staat er vaak niet bij stil hoe ongezond sommige dingen zijn. Hoe ze worden gemaakt en wat voor troep erin zit. Wist je bijvoorbeeld dat er in heel veel snoep dierlijke gelatine zit? Dit wordt uit de huid en botten van bijvoorbeeld varkens gehaald. Gross! En wist je dat een pot Chicken Tonight al gauw 15 suikerklontjes bevat? VIJFTIEN!

Dit waren voor mij genoeg redenen om het eens anders te proberen. Hoe dat is gegaan lees je binnenkort, so stay tuned.
Denk jij wel eens na bij wat je eet? Of heb je tips voor vegan recepten?

Liefs Sarah

 

Share
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Jeltine

  Ik ben trots op je!!

  22 februari 2017 at 23:42
  • Reply Sarah

   <3

   24 februari 2017 at 14:54
 • Reply Desiree

  Goed van je Sarah, ben benieuwd hoe je het vindt. Succes!

  25 februari 2017 at 13:54
  • Reply Sarah

   Thanks Desiree! 😀

   26 februari 2017 at 19:51

  Leave a Reply