Follow:

Vegan favourite: Japanse pompoensoep

Japanse pompoensoep

Als ik iemand vertel dat wij thuis voornamelijk veganistisch eten dan hoor ik vaak kreten als:

‘Dan mag je toch bijna niks eten?’

‘Is het niet heel moeilijk om veganistisch te koken?’

‘Ik zou dat echt niet kunnen hoor!’.

Je mag alleen geen dierlijke producten eten, dus heel veel nog wel. Nee, het is helemaal niet moeilijk om veganistisch te koken en ja dat kun jij ook echt wel hoor. Daarom een nieuwe rubriek op Ohsobeautiful met mijn vegan favourites! Met vandaag in de spotlight: Japanse pompoensoep.

Ik heb dit recept Japanse pompoensoep genoemd omdat de Kabocha pompoen een Japanse pompoen is. De Kabocha pompoen is erg lekker, iets zoeter dan de normale variant. Dat maakt de soep ook zo extra smakelijk!

Wat heb je nodig voor een grote pan soep? (circa 4 personen)

  • Olijfolie
  • Uien (2 grote/ 3 kleine)
  • Knoflook (circa 4 teentjes)
  • Rode peper naar smaak
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 winter wortel
  • Gember
  • Djintan
  • Ongeveer 300 ml kokosmelk
  • Kabocha pompoen
  • Gekookt water
  • Klein beetje zout

Wij gokken overigens meestal ook maar een beetje qua aantallen, dus als jij denkt: ik wil meer rode peper of extra knoflook, dan moet je dat vooral doen 🙂

Wat moet je doen?

  • Begin met het snijden van alle ingrediënten. Het fijne aan soep is dat je er later nog met een staafmixer doorheen gaat, dus het hoeft allemaal niet heel klein en fijn. Waarschuwing: een pompoen snijden is niet altijd fijn dus pas op voor je vingers.
  • Als alles gesneden is dan doe je een beetje olie in een grote soeppan. Voeg eerst de knoflook, rode peper en uien toen en bak totdat de uien glazig zijn. Voeg vervolgens de kruiden naar smaak toe, even daarna de bouillonblokjes en bak een paar minuutjes.
  • Hierna kun je de pompoen en wortel in de pan doen. Meng alles goed met elkaar en bak dit voor ongeveer 5 minuten.
  • Vervolgens voeg je een beetje zout toe en (gekookt) water totdat alle ingrediënten onder water zitten. Breng het aan de kook en laat zo’n 30 minuten pruttelen. Voeg tijdens het pruttelen eventueel water toe zodat alles onder water blijft staan.
  • Mix alles met een staafmixer en voeg de kokosmelk toe. Meng dit goed door de soep en breng nog even aan de kook. En klaar is de soep!

Ziet het er niet heerlijk uit? Eet smakelijk!

Had jij wel eens van de Kabocha pompoen gehoord? En hou je van pompoensoep?

Liefs Sarah

Share
Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Naomi

    Ja heerlijk ik hou ervan,ik heb het vorige week nog gemaakt geen Japanse pompoensoep maar ik ga hem zeker eens uitproberen.

    10 januari 2018 at 13:52
    • Reply Sarah

      Ik ook, pompoensoep is echt mijn favourite <3 Leuk, zeker eens doen! Deze pompoen geeft er echt een heerlijke smaak aan.

      18 januari 2018 at 10:14

    Leave a Reply