Follow:

Salt of the earth deodorant

Salt of the earth deodorant

Een tijdje geleden ben ik op zoek gegaan naar een deodorant zonder aluminium. In mijn zoektocht kwam ik de Salt of the earth deodorant tegen. Deze is vrij van aluminium, alcohol en parabenen. De Salt of the earth deodorant bestaat zelfs alleen maar uit natuurlijke ingrediënten en de deo is bovendien dierproefvrij. Toen ik dit allemaal las werd ik heel enthousiast, maar doet hij zijn werk ook? 

Salt of the earth deodorant Salt of the earth deodorant

Waarom ik op zoek ging naar een deodorant zonder aluminium? Er waren geruchten dat door het gebruik van deodorant met aluminium de kans op borstkanker wordt vergroot. Helemaal bewezen is het geloof ik niet, maar ik vind dit al reden genoeg om het niet meer te gebruiken. Want waarom een mogelijk schadelijke deodorant gebruiken, als je ook één met alleen maar natuurlijke ingrediënten kunt gebruiken? Deo is tenslotte wel iets wat je elke dag gebruikt.

Anyway, het flesje ziet er in ieder geval leuk uit toch? Het is gewoon een plastic omhulsel. Vind ik wel fijn want vroeger is er een keer zo’n aluminium deodorant in mijn schooltas ‘ontploft’ dus sindsdien durfde ik ze niet zo goed mee te nemen haha. Daar heb je met deze geen last van. Ik heb de geur Lavendel & Vanille, maar er zijn nog meer geuren zoals Meloen en Komkommer, Aardbei en een geurloze variant. De Lavendel en Vanille geur vind ik erg lekker. De andere geuren lijken me te zoet, maar die heb ik nooit geprobeerd.

Salt of the earth deodorant

Zoals je op de foto ziet is het ‘spraykopje’ van de Salt of the earth deodorant iets anders dan je bij de gewoonlijke deodorants ziet. Ik moest hier in het begin ook wel even aan wennen. Je oksel voelt namelijk ook wat natter aan wanneer je deze deo hebt opgespoten. Gelukkig vond ik dit niet storend, hier raak je ook zo weer aan gewend. Ik was wel bang dat ik gauw vlekken in mijn kleding zou zien omdat de Salt of the earth deodorant wat natter aanvoelt, maar ook hier heb ik geen last van gehad. Yay!

Salt of the earth deodorant

En doet hij zijn werk ook? Ja! Ik voel me de hele dag door lekker fris. Als ik het écht warm heb en de hele dag hardcode aan het zweten ben, dan heb ik wel het idee dat deze deo het iets minder lang volhoudt dan degene die ik voorheen gebruikte. Maar vaak komt dit niet voor en door een keer bij te spuiten is dit ook zo weer opgelost. Daarnaast heb ik ook wel een beetje het idee dat mijn oude deo met aluminium het zweten iets meer tegenhield. Maar zweten is toch een natuurlijk proces en het lijkt me niet gezond als je dit helemaal wilt tegenhouden. Ik voel me dan ook een stuk fijner wanneer ik de Salt of the earth deodorant gebruik en mijn oksels voelen nooit geïrriteerd. Het komt bovendien vrijwel nooit voor dat ik met zweetplekken in mijn shirt rondloop. De zweetgeur wordt in ieder geval goed gemaskeerd en dat vind ik toch wel het belangrijkste.

Je had het vast al door: ik ben fan van de Salt of the earth deodorant! Hij doet zijn werk, hij ruikt lekker en het voelt een stuk fijner wanneer ik deze deo opdoe omdat hier niet allemaal troep in zit. Daarnaast is hij ook nog eens vegan en dierproefvrij. Deze deodorant is wel ietsje prijziger, hij kost rond de €7/€8,-. Maar er zijn vaak aanbiedingen waarbij je er 1 gratis krijgt. De Salt of the earth deodorant is gewoon te koop bij drogisterijen zoals Etos en Kruidvat. Mocht je meer over dit merk willen lezen, dit is de website van de Salt of the earth deodorants.

Wat is jouw favoriete deodorant? Let jij bij het kiezen op de ingrediënten?

Liefs Sarah

Share
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Linda

  Je bent niet de enige hoor, ik ben ook echt fan van Salt of the Earth! Mijn huid wordt ook echt blij van deze natuurlijke deo 🙂

  16 maart 2018 at 13:54
  • Reply Sarah

   Leuk Linda! Echt fijn zulke producten hè 🙂

   18 maart 2018 at 13:06
 • Reply Annora

  Oohh deze lijkt me wel wat! Nu ik zwanger ben heb ik veel meer last van zweten, voorheen nooit en ik kan niet zo goed tegen deo’s duss misschien is dit wel wat! Ga even de acties in de gaten houden!

  20 maart 2018 at 13:28
  • Reply Sarah

   Ooh ja, dan is deze idd misschien ook wel fijn voor jou! 😀

   20 maart 2018 at 22:09

  Leave a Reply