Follow:

Hal make-over

We hebben onze hal een make-over gegeven en ik ben er zó blij mee! Zoals je misschien weet wonen wij in een nieuwbouwwoning en een groot voordeel hiervan is dat de ruimte meestal optimaal wordt benut. Wij hebben dus een kleine hal, want dat is in principe een ruimte waar je niet veel mee doet. Heel fijn natuurlijk, maar daardoor zag ik in het begin niet echt hoe we het gezellig konden maken. Gelukkig is dat nu wel gelukt. Benieuwd hoe? En wil je de verschrikkelijke before foto’s zien? Lees dan gauw verder! 😉

OMG! Wat een saaie bende haha. En oké, ik heb een oldskool mobiel dus de foto is heel slecht.. maar mooi is anders toch? Toen we in dit huis gingen wonen hield ik van wit. Op drie muren na werd alles wit. Inmiddels zie ik liever wat meer kleur. Marco houdt nog steeds erg van wit, dus ik probeer beetje bij beetje af en toe iets te veranderen (ssst!). De hal was dus ook wit en een kapstok? Gewoon rvs haakjes vond ik prima joh! Hoe ik daar ooit bij kwam kan ik me echt niet meer voorstellen. Het schoenenrekje heb ik na een lange zoektocht gevonden. De meeste schoenenrekjes zijn blijkbaar groter dus het was lastig om iets passends te vinden. Maar dat rekje vind ik nog prima. Er bovenop stond echter een DIY mand die ik tegenwoordig iets minder geslaagd vind. Hij fungeerde eigenlijk ook alleen maar als opbergmand voor troep. Tijd voor een make-over dus!

Dat er een kleurtje op de muur moest komen was zeker, maarja welke? Ik heb verschillende testers geprobeerd en ik kon maar geen keuze maken. Uiteindelijk gewoon gekozen want ik was er klaar mee haha. We gingen voor Urban Taupe van Flexa. Uiteindelijk wel de verkeerde pot meegenomen van de bouwmarkt: een lak i.p.v een gewone muurverf. Door corona gedoe hadden we geen zin om te ruilen dus we zijn er gewoon voor gegaan. Kon prima, maar de kleur komt wel iets anders over. Hij lijkt nu meer een roze ondertoon te hebben. En de verf is niet helemaal mat. Maar maakt niet uit, het heeft uiteindelijk gelukkig goed uitgepakt.

De bovenste kapstok met plank is van Woodchuck. Ik ben fan van dit merk en ook van deze kapstok. Mijn voorkeur ging uit naar de grotere variant maar die zou niet tussen de kast en muur passen. Uiteindelijk ben ik dus voor de kleinere variant gegaan met een andere houten kapstok eronder zodat er wel genoeg plek is om al onze jassen op te hangen. Deze andere kapstok kocht ik bij Vier Seizoenen. Wat ik zo leuk vind aan de kapstok van Woodchuck is het plankje en vaasje. Zo kun je toch nog wat gezellige dingen in de hal neerzetten, zonder dat het echt plek inneemt. Ik ben voor droogbloemen en een mooie print in lijst gegaan. De print is eigenlijk een kerstkaart gemaakt door Amber de Vreng en de droogbloemen en lijst kocht ik bij FVRTS. Er past nog wel iets bij, maar ik wacht tot ik iets tegen kom. Als ik naar iets op zoek ga koop ik vaak teveel troepjes haha. Tot slot de jassen eens opgeruimd en de lelijke mand weggehaald waardoor er meer plek was voor de schoenen. Staat al zoveel netter! En tadaaa, toen was het hoekje al klaar.

Ik ben er nog elke keer als ik er langs loop super blij mee. Wat een verschil kunnen een paar kleine aanpassingen maken! Het ziet er nu een stuk gezelliger uit en dat vind ik toch ook wel belangrijk omdat de hal het eerste is wat je ziet wanneer je binnen komt.

Ik ben benieuwd: wat vind jij van deze make-over? Vind jij het ook belangrijk dat de hal een beetje gezellig is?

Liefs Sarah

 

Share
Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Nina Simplynspecial

    Ik vind het resultaat echt heel erg tof geworden. Ook zo met die vaas erin, pretty! Wij hebben ook een kleine hal en ook heel onhandig vind ik. Want de enige plek voor een kapstok is naast de deur naar de meterkast. Maar die mag niet ver uitsteken anders kan die deur dus niet open, haha. Dus we hebben echt maar 3 hele kleine saaie houten kapstokjes, omdat iets anders gewoon niet past. Hetzelfde geldt voor een schoenenrek. Geen plek voor helaas :p

    23 juni 2020 at 14:05
  • Leave a Reply