Follow:

Vintage kinderkleding: de leukste online shops

Vintage kinderkleding, ik hou er zo van! Vooral nu Layla wat groter is (3) vind ik het heerlijk om in mijn favoriete online vintage winkels rond te struinen, op zoek naar de mooiste pareltjes. Ik moet mezelf regelmatig inhouden om niet teveel in mijn winkelmandjes te stoppen. Want uit duurzaam oogpunt wil ik niet teveel kleding en koop ik vrijwel alleen items die we echt nodig hebben. Dat duurzame oogpunt is trouwens ook een reden waarom ik zo van vintage houd. Naast dat het er vaak geweldig uitziet natuurlijk. Anyway, genoeg gekletst, laten we een kijkje nemen bij mijn favoriete shops!

Tiny Toko

Zie je dat super leuke jasje dat Layla op de foto aanheeft? Die kocht ik bij Tiny Toko. Deze shop met vintage kinderkleding is zo geweldig! Elke donderdag is er een drop met nieuwe vintage items en elke vrijdagavond is er een veilingfuif waarbij er een unieke vondst wordt geveild via Instagram. Er is een keer een drop geweest met handgebreide Disney knits. DO I NEED TO SAY MORE?! Af en toe komt er ook een item voor mama’s voorbij. Je vindt in de shop verder van alles wat, jeans, jurkjes, jasjes, prints, leer en dus Disney. Love it. De foto’s van haar fotoshoots vind ik ook echt geweldig. Oké, genoeg ass kissing. Bekijk het zelf maar via het Instagram account en de webshop.

phii

phii, vintage & treasures that rhyme with the sea. Als je van spijkerstof houdt dan zit je hier helemaal op de juiste plek. Er is weinig zo leuk als vintage jeans toch? Ik heb helaas een paar keer mis gegrepen bij phii, je moet er heel snel bij zijn als iets online komt! En helaas voor mij zit Layla nu in een fase waarin ze vrijwel alleen maar jurkjes en rokken aan wil. Gelukkig komen die ook vaak genoeg voorbij, net als spijkerjasjes en andere leuke dingen van Levi’s, OshKosh en Laura Ashley. Lucky for me komt Romy nu ook in de fase waarin jeans leuk staan, dus ik hoop dat ik binnenkort nog eens een mooie vintage variant voor haar weet te scoren bij phii. Check hier haar Instagram en webshop.

Studio Joan

Het enige nadeel aan vintage kinderkleding is dat je soms wel een beetje geluk moet hebben. Het item dat je zoekt moet in de juiste maat zijn én je moet er op tijd bij zijn. Zo heb ik ook al een paar keer achter het net gevist bij Studio Joan. A collection of created, new and old curated goods for you, your home and your little ones. Ook hier komen regelmatig de allermooiste jeans items voorbij; Carhartt overals, Levi’s jasjes en de mooiste jurkjes. Er staat op dit moment ook weer veel te veel leuks in de shop, dus ik zou zeggen: neem vooral een kijkje op haar website en Instagram.

Ik heb mezelf voorgenomen om voor de lente/zomer garderobe van de meisjes alleen maar preloved en vintage kleding te kopen. Hoop dus dat er in mijn favoriete shops veel items in de juiste maten voorbij komen. Koop jij ook wel eens vintage kinderkleding? Welke shop is jouw favoriet?

Liefs Sarah

P.S: Vond je dit leuk om te lezen? Ik ben ook in te schakelen als freelance tekstschrijver.

Share
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply