Follow:

Pumpkin Spice Cupcakes Recept

Pumpkin Spice Cupcakes Recept

Pumpkin Spice Cupcakes ♥ een echte herfst favoriet! Geluk zit hem in de kleine dingen en toen ik deze cupcakes maakte was ik even héél gelukkig. Het hele huis rook naar de pumpkin spice kruiden en ik waande me weer even in de Verenigde Staten. Daar zijn deze kruiden heel populair, in Nederland zijn ze iets minder bekend. Ik kon dan ook niet echt een goed recept vinden van Pumpkin Spice Cupcakes, maar deze waren erg lekker kan ik je vertellen. Benieuwd welk recept ik heb gebruikt?

Laten we eerst nog even teruggaan naar de kruiden. Pumpkin Spice kruiden zijn meestal niet zomaar in de supermarkt te koop. Pumpkin Spice bestaat uit piment, kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat en kruidnagel, dus als je deze kruiden in huis hebt kun je het mengsel makkelijk zelf maken. Ik heb niet al deze kruiden in huis, dus mijn voorkeur ging uit naar een kant-en-klaar potje. Nadat ik bij een aantal supermarkten had gecheckt en niets had gevonden was ik lichtelijk teleurgesteld. Gelukkig liep ik er een aantal dagen later alsnog tegen aan, in de Loods 5 notabene! Typisch Sarah, ga ik naar een woonwinkel, kom ik thuis met een zakje kruiden haha. De hele autorit naar huis waren de kruiden het enige wat ik rook en ik kon echt niet wachten tot ik tijd had om te bakken.

Ready to dive in


Zoooo lekker!

In mijn zoektocht naar een lekker recept voor Pumpkin Spice cupcakes kwam ik vooral op Amerikaanse websites terecht. Logisch, want daar is dit kruidenmengsel super populair en in Nederland niet (waarom eigenlijk niet?!). Amerikaanse recepten omrekenen vind ik maar ingewikkeld, dus toen ik niet helemaal vond wat ik zocht besloot ik zelf maar iets samen te stellen. Ik maakte simpelweg cupcakes, met Pumpkin Spice kruiden toegevoegd aan het beslag. Hierbovenop deed ik een toef botercrème, uiteraard ook met een hoop Pumpkin Spice toegevoegd. Voor de cupcakes gebruikte ik dit recept, de kruiden heb ik aan de droge ingrediënten toegevoegd. Dit heb ik op de gok gedaan; kruiden toegevoegd totdat de geur duidelijk naar voren kwam en toen stiekem nog een beetje extra 😉

Voor de botercrème besloot ik dit recept te gebruiken. Ik vond het een beetje spannend, want ik had nooit eerder botercrème from scratch gemaakt. Qua structuur had mijn versie iets beter en steviger gekund, maar de smaak was top. Bij het maken van de Pumpkin Spice botercrème kun je de kruiden beetje bij beetje toevoegen en ondertussen af en toe proeven of er genoeg in zit. Heel vervelend 😉 Daarna is het een kwestie van cupcakes laten afkoelen, botercrème in een spuitzak doen en een mooie toef op de cupcakes maken! En ja, die skills moet ik nog een beetje aan werken zoals je ziet haha. Maar hee, ze waren heerlijk! Ik had ze oprecht allemaal in één keer op kunnen eten.

Nu heb ik nog héél veel zin om pompoentaart te maken. Misschien dat ik komend weekend tijd heb? Ik hoop het!

Ben jij ook zo gek op Pumpkin Spice? En ga je deze Pumpkin Spice cupcakes ook proberen te maken?

Liefs Sarah

P.s: Vond je dit leuk om te lezen? Ik ben ook in te schakelen als freelance tekstschrijver.

Share
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply